Četiri opcije u jednoj akciji i ludi šut Nemanje Bjelice: Znali smo da je dobar, tek sad vidimo koliko (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.12.19. | 11:40

Srpski reprezentativac skroman posle odlučujućeg koša protiv Hjustona

Iako je Nemanja Bjelica na pretprošloj utakmici izjednačio rekord karijere ubacivši 30 poena Dalasu, utisak je da je prethodne noći trojkom sa devet metara za pobedu protiv Hjustona (119:118) privukao daleko veću pažnju američke javnosti. Kao harpunom je Bjelica pocepao mrežicu na košu za trijumf i šokirane izraze lica Hjustonovih navijača.
"J*** ga, zaslužili smo ovu pobedu", rekao je Bjelica nakon utakmice, bacio mikrofon s glave i otišao u svlačionicu na zasluženo slavlje sa saigračima.

Tamo su ga polivali šampanjcem, dizali u nebesa. Oduševio ih je "Beli", kako ga zovu u Kaliforniji. A da li je uopšte Bjelica trebalo da šutne?
"Bio sam jedna od opcija. Šta da kažem, sekund do kraja, lud šut, lopta je ušla, osetio sam da će ući... Vežbao sam ovakve šuteve i na treninzima... Ne mogu da opišem kakav je to osećaj. Opet, zaslužili smo ovo. Teško je igrati protiv Hjustona, ali mi smo bili hrabri... Ovo je NBA", odgovara Bjelica na nekoliko novinarskih pitanja o tom poslednjem šutu.

Izabrane vesti

Amerika je oduševljena. Iako je Bjelica već petu godinu u NBA ligi. A nije baš ni da je došao kao anonimus. Ipak, kao da tek sada shvataju kakav je igrač. Priznaje to i Luk Volton. Kada je došao na klupu Sakramenta, prva pomisao mu je bila da je Bjelica odlična "streč" četvorka koja će dobrim kretnjama i kvalitenim šutem širiti protivničke odbrane. Međutim američki stručnjak je ubrzo shvatio da Srbin može mnogo, mnogo više.
"Čim sam ga upoznao, video sam koliko je kvalitetan igrač, ali tek sada vidim za šta je sve sposoban", naglasio je Volton.

O samom šutu...
To je bila četvrta opcija u toj akciji. Pi-Džej Taker je pročitao Harisona, jer je Haros trebalo da bude otvoren, ali pošto nije onda je to dalo Bjelici prostora“.

Koliko je Srbin omiljen u svlačionici Kingsa govore i reči jednog od najboljih košarkaša Sakramenta Badija Hilda.
"Ako ste videli snimak našeg slavlja, jasno vam je koliko ga svi volimo",
rekao je američki bek.

Sa druge strane trener Hjustona Majk D' Antoni nije mogao da poveruje da su njegovi igrači ostavili samog tako dobrog šutera poput Bjelice.
"Ne mogu da shvatim. Iz nekog razloga ostavili smo Bjelicu samog i dali mu puno prostora za šut", sa nevericom u glasu je poručio iskusni strateg.

Nakon četiri vezana gostovanja Kingsi se vraćaju u Sakramento gde ih u noći između srede i četvrtka očekuje duel sa Oklahomom (04.00).

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara