Adam Hanga (©FIBA)
Adam Hanga (©FIBA)

Česi žestoko uzdrmani pred start EP u Pragu

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.08.22. | 20:07

Mađarska zabeležila važnu pobedu u kvalifikacijama za Svetski kup na gostujućem terenu - 82:79

Selekciji Češke s kojom će Srbija igrati u grupnoj fazi Evropskog prvenstva trenutno uopšte ne cvetaju ruže. U četiri dana doživeli su dva poraza i veoma se udaljili od karte za Svetski kup naredne godine. Večeras su njihovi navijači na meču koji je bio prava proba pred EP gledali ples Adama Hange i ostalih Mađara - 82:79 (23:23, 24:21, 15:21, 20:14).

Obe ekipe su pre tri dana doživele poraze, pa im je ova utakmica bila veoma važna kako bi i dalje imali šanse da se plasiraju na Svetski kup. Češka je doživela u gostima katastrofu protiv Francuske, postigla samo 60 poena, a primila 95. Mađari su na domaćem terenu poraženi od Litvanaca deset razlike.

Izabrane vesti

Pre ovog obračuna imali su isti skor, sada su Česi na učinku 3-5, a Mađari 4-4.

Delovalo je od starta da su se od prethodnog neuspeha brže i lakše oporavili Mađari. Dobro su namestili ruku, ubacivali trojke i vodili glavnu reč na terenu. Veoma raspoloženi su bili Adam Hanga i Mikael Hopkins. Na drugoj strani najmotivisaniji da se nadigrava bio je Vojteh Hruban, koji nije dozvolio da se rival previše odlepi do odlaska na pauzu. Na poluvreme su Mađari otišli sa plus tri - 47:44.

U nastavku su domaći morali da se trgnu. Publika je želela preokret i gurala ih ka njemu. Već posle nekoliko minuta igra u trećoj deonici Češka je preuzela vođstvo. Uspela je da ga sačuva desetak minuta, dok rivali nisu ponovo preuzeli kontrolu. Preokrenuli su i pobegli na 79:72 i u tom trenutku možda i prelomili meč. Preostalo je vremena da protivnik ublaži poraz, koji je svakako prilično bolan.

Pobednički sastav predvodio je Adam Hanga sa 20 poena, a poraženom timu nije bilo dovoljno ni 26 poena Vojteha Hrubana.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET

Sreda

GRUPA K

Češka - Mađarska 79:82

/Hruban 26 - Hanga 20/

Litvanija - Crna Gora U TOKU

20.00: (13,0) Bosna i Hercegovina (30,0) Francuska (1,02)



tagovi

Jan VeseliAdam HangaKošarkaška reprezentacija Češkekošarkaška reprezentacija Mađarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara