Košarkaši Srbije (©Star Sport)
Košarkaši Srbije (©Star Sport)

Cela reprezentacija na treninzima pred Japan i Grčku

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.24. | 08:42

Povratak kvarteta pred završnicu priprema za Olimpijske igre

Dva poraza na parketu Etihad Arene u Abu Dabiju nisu zabrinula srpsku košarkašku javnost toliko, koliko odsustvo Bogdana Bogdanovića u oba meča, te Nikole Milutinova protiv SAD. Ako se na to doda da su Nikola Jović i Dejan Davidovac još ranije ostali u Beogradu kako bi se oporavljali od povreda, slika reprezentacije Srbije nije izgledala dobro. Sada se, ipak, lakše diše.

Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, Svetislav Pešić je uoči poslednjih pripremnih mečeva sa Japanom (nedelja, 20.00) i Grčkom (ponedeljak, 20.00) u Beogradskoj areni imao na raspolaganju sve kandidate za reprezentativni dres! Odlične vesti, sedam dana uoči utakmice sa američkom selekcijom na našem otvaranju grupne faze Olimpijskih igara.

Izabrane vesti

NEDELJA, 20.00: (1,85) Srbija (hendikep -18,5) Japan (1,85)

Kapiten Bogdanović imao je tokom boravka u Abu Dabiju manju povredu zbog čega struka nije želela ništa da rizikuje, već je vrsnom strelcu i dugogodišnjem asu ostavila vremena za oporavak i dalju pripremu pred daleko važnije, takmičarske utakmice. I Milutinova je mučio manji problem, pa je protiv Amera minute iskoristio Uroš Plavšić.

Komplikovanija su ipak bila stanja Jovića i Davidovca. Mlada nada Majamija vodila je borbu sa povredom stopala zbog koje niko nije želeo u startu da daje prognoze da li će sigurno ići na OIimpijske igre ili ne. Ipak, optimizam je značajno porastao onog trenutka kada je iz Beograda stigao video snimak njegovog individualnog rada pod nadzorom trenera koji je iz stručnog štaba ostao da zajedno sa doktorom i fizioterapeutom isprati dalji oporavak. Davidovca je u trening meču sa Holandijom zadesila povreda kuka i selektor Pešić je na konferenciji pred put u Lion na pripremni susret sa Francuskom rekao da mu je "žao što se Davidovac povredio" jer je "trenirao nikad bolje". Obojica su bili na treninzima, mada je jasno da je svim rekonvalescentima potrebno vremena da uhvate ritam.

O tome da li će i ko da zaigra u mečevima sa Japanom i Grčkom, poslednjim testovima pred odlazak u Lil 24. jula, još nema informacija. Stručni štab i pre svih selektor Svetislav Pešić treba da donesu konačnu odluku.

Konačni spisak reprezentacije, odnosno putnika za Lil, biće poznat posle utakmice sa Grčkom u ponedeljak, odnosno najkasnije do polaska za Francusku.



tagovi

Dejan DavidovacNikola JovićNikola MilutinovBogdan BogdanovićSvetislav PešićOlimpijske igre 2024Pariz 2024košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara