Hetafe i Ajaks su igrali fudbal samo 43 minuta

Vreme čitanja: 1min | čet. 20.02.20. | 22:24

Najmanje bilo igre tokom utakmice

Svega je bilo u predgrađu Madrida, a najmanje – fudbala. Očekivao se dobar meč između Hetafea i Ajaksa (2:0), mnogo borbe i kvalitetne igre, a na kraju je bilo svega drugog sem nadigravanja.

Bilo je milion prekida, bilo je verbalnih sukoba igrača, guranja, bilo je simuliranja, protesta kod sudija. Od španskog i holandskog tima se to baš i nije očekivalo. Statistika UEFA je pokazala da je od 90+ minuta utakmice, aktivne igro bilo samo 42 minuta i 36 sekundi!

Izabrane vesti

Dakle, lopta je kretala po terenu manje od jednog poluvremena! Sve ostalo vreme je potrošeno na rasprave, prekide... Prednjačili su u tome igrače Hetafea, pogotovo posle gola u 38. minutu, kada su poveli 1:0. Gledali su Španci da ubiju utakmicu, da ne dozvole Ajaksu da razvije igru, da diktira ritam. I potpuno su uspeli u tome.

Iako su bili besni kao risevi, priznali u taboru Ajaksa posle meča da su sami krivi.
Naravno da je bilo frustrirajuće igrati ovakav meč protiv Hetafea, ali za sve smo sami krivi. Ovo što smo pokazali danas nije naša prava igra. Mnogo momaka se nije pojavilo na terenu na ovoj utakmici“, poručio je defanzivac Dejli Blind.

Težak posao čeka Ajaks u revanšu...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara