""
""

Cedevita preživela Litvaniju: Nema više Džeksona, ali sad je Marko Tomas meč viner

Vreme čitanja: 1min | sre. 23.11.16. | 20:34

Klub iz Zagreba odličnom igrom u finišu slomio otpor Litkabelisa – 69:68

Otišao je Pjer Džekson iz Cedevite, ali Veljko Mršić u svom špilu karata ima dovoljno štihova koji garantuju uspeh na međunarodnoj sceni. Posle trijumfa nad Nižnjim ekipa iz Zagreba slavila je na gostovanju u Litvaniji. Posle zanimljivog finiša pao je Litkabelis – 69:68.

To je četvrti trijumf Cedevite u Evrokupu, pa se ekipa iz Zagreba približila plasmanu u narednu rundu. Ključni čovek ui Litvaniji bio je Marko Tomas. Nekadašnji reprezentativac Hrvatske i član Real Madrida bio je meč viner. Odličnom igrom u poslednjoj četvrtini Cedevita je napravila seriju 8:2. Međutim brzim trojkama litvanski predstavnik je stigao samo do dva poena zaostatka.

Izabrane vesti

Odgovornost je bila na Marku Tomasu. Stao je na liniju slobodnih bacanja i bio perfektan. Doneo je Zagrepčanima četiri poena prednosti sedam sekundi do kraja (69:65), tako da nije vredela mnogo ni trojka domaćina.

Marko Tomas je duel završio sa 23 poena. Bio je daleko najefikasniji u redovima gostiju. Donekle su ga pratili Marko Arapović sa 11, odnosno Luka Babić sa deset poena.

Himki je, u prvom meču dana, ostvario važan trijumf nad Fuenlabradom. Blistao je nekadašnji član Cedevite Džejkob Pulen sa 20 poena. Impresivno je Pulen šutirao za tri poena (4/6).

Za Fuenlabradu nekadašnji reprezentativac Srbije Ivan Paunić postigao je deset poena.


tagovi

Veljko MršićPjer DžeksonMarko TomasLitvanijaHrvatskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara