Cedevita Olimpija raskinula ugovor sa Boutrajtom

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.01.20. | 13:13

„Nije ispunio naša očekivanja“, naglašava sportski direktor, Sani Bečirović

Veoma čudna i pomalo iznenađujuća odluka stiže iz Ljubljane ovog jutra. Naime, Cedevita Olimpija je, uprkos sasvim solidnoj formi u kojoj se nalazi Rajan Boutrajt, odlučila da se rastane sa američkim plejmejkerom, koji je od danas slobodan igrač i može da traži novu sredinu.

Boutrajt je u poslednjih nekoliko kola redom postizao devet poena protiv Mornara, potom deset protiv Partizana, te 17 protiv Cibone, pa se nikako ne može reći da je upao u nekakvu rezultatsku krizu. Bilo kako bilo, sportski direktor Cedevita Olimpije, Sani Bečirović ističe da Amerikanac jednostavno nije ispunio očekivanja u klubu.
„Rajan se priključio našem timu pred početak nove sezone. S obzirom na to da je svojevremeno bio jedan od lidera u Cedeviti Zagreb, očekivali smo da to bude i ove sezone u Ljubljani. Međutim, on nije ispunio naša očekivanja, tako da smo odlučili da raskinemo ugovor sa njim. Želimo mu mnogo sreće u nastavku karijere“, rekao je Bečirović.

Izabrane vesti

Amerikanac je ove sezone u ABA ligi prosečno beležio 11,5 poena po utakmici, a uz to je upisivao 2,6 skokova i 2,9 asistencija za prosečan indeks od 11,4. Najbolju partiju pružio je u devetom kolu protiv Crvene zvezde u Ljubljani kada je postigao 17 poena, kao i šest skokova i tri asistencije za nešto više od 28 minuta provedenih na terenu.

U Cedevita Olimpiju došao je iz Unikahe, a regionalnoj košarkaškoj javnosti predstavio se u sezoni 2016/17. kada je nosio dres pomenute Cedevite iz Zagreba. Zajedno sa Konektikatom je 2014. godine osvojio NCAA šampionat, a u toj poslednjoj sezoni imao je impresivne brojke – 17,4 poena po meču, 4,1 skok i 3,8 asistencija u proseku.

Ove sezone ostao je upamćen i po tome što ga je na utakmici u Baru pred sam kraj napao navijač sa vuvuzelom, nakon što je oduzeo loptu domaćima, koji su samo hteli da preostalo vreme istekne, te zakucao. Sudije su tada ispraznile halu, a Mornar je kažnjen kako novčano, tako i igranjem pred praznim tribinama u naredne dve utakmice.

Foto: KK Cedevita Olimpija / Jurij Kodrun


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara