Ćavi Paskval najbliži klupi Crvene zvezde

Vreme čitanja: 1min | sre. 23.10.19. | 18:15

Uprava crveno-belih je u pregovorima sa stručnjakom koji je 2010. godine sa Barselonom postao prvak Evrope, javlja Sport klub

Španski trener Ćavi Paskval najbliži je da postane novi trener košarkaša Crvene zvezde, saznaje Sport klub.

Uprava crveno-belih je u pregovorima sa stručnjakom koji je 2010. godine sa Barselonom postao prvak Evrope. Trenutak je takav da je Paskval bez posla i da mu je potreban angažman u Evroligi, a Zvezdi je neophodan iskusan stručnjak u elitnom takmičenju kako bi ostvarila ambicije.

Izabrane vesti

Ćavi Paskval ima 47 godina, a od 2008. do 2016. bio je trener Barselone sa kojom je ostvario najveće uspehe u karijeri. Četiri puta je bio šampion Španije, tri puta osvojio Kup kralja, dok je 2010. u Bersiju u Parizu u saradnji sa Navarom, Lorbekom i Majklom stigao i do krova Evrope. Poslednji angažman bio mu je u Panatinaikosu od 2016. do 2018. godine, a u tom periodu je osvojio dva šampionata Grčke i jedan Kup, pre nego što je smenjen krajem prošle godine.

Dogovor bi ubrzo trebalo da bude postignut, pošto Crvenu zvezdu u narednih deset dana očekuje čak pet utakmica u Evroligi i ABA ligi. Podsetimo, Zvezda je početkom ove nedelje ostala bez trenera, pošto je raskinuta saradnja saradnja sa Milanom Tomićem, a za prelazno rešenje izabran je Andrija Gavrilović koji će voditi tim sutra uveče protiv Barselone u okviru četvrtog kola Evrolige.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara