Nenad Čanak (©Starsport)
Nenad Čanak (©Starsport)

Čanak još dve godine u Lijetkabelisu

Vreme čitanja: 1min | sre. 17.04.24. | 14:20

Srpski stručnjak produžio saradnju sa litvanskim klubom do 2026.

Idealan spoj su Nenad Čanak i Lijetkabelis. Srpski košarkaški trener nastaviće da i u narednom periodu vodi ekipu iz Panavežisa u kojoj se uz kratak prekid, nalazi prakitčno šest godina. Ukoliko ispoštuje novo slovo ugovora, ostaće tamo sve do 2026. godine.

Bivši kapiten i trener Partizana je aktuelnu sezonu počeo na klupi Turk Telekoma gde je došao baš iz Lijetkabelisa. Ipak, slabi rezultati na polusezoni su ga koštali poraza, tako da se krajem oktobra vratio u Litvaniju i brzo ponovo nastavio da niže uspehe.

Izabrane vesti

"Ove sezone sam iskoristio priliku da odem na drugo mesto. Shvatio sam da mi je teško u drugom okruženju. Ne pričam o shvatanju košarke, najvažnija stvar za mene je kako su ljudi cenjeni i koliko je važno poštovanje. Ako osoba hoće da bude uspešna mora da bude srećna i tako se ja osećam u Panvežisu“, rekao je Čanak.

Sem crno-belih, Turk Telekoma i LIjetkabelisa, Čanak je u trenerskoj karijeri samostalno vodio još samo subotički Spartak, dok je kao pomoćnik bio zaposlen u Megi i juniorskoj reprezentaciji Srbije (U20). Od trofeja zasada ima samo Kup Radivoja Koraća osvojen 2018. godine sa Partizanom.


tagovi

Nenad ČanakLijetkabelis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara