(©MN Press)
(©MN Press)

Čak 50 imena se ovog leta dovodilo u vezu sa Partizanom i Crvenom zvezdom

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.08.24. | 17:37

Bilo je tu raznih spekulacija, od onih proverenih, preko onih sigurnih do onih koji nemaju veze sa vezom

Kao što to uvek biva pred svaku novu sezonu, Partizanu i Crvenoj zvezdi su se i ovog leta prišivala brojna imena igrača koji su bili "viđeni" kao nova pojačanja. Bilo da su to činili masovni mediji, tviter insajderi ili instagram stranice, poplava proverenih i manje proverenih informacija je obojila period između dve sezone i učinio ga ekstra zanimljivim.

Bilo je tu raznih spekulacija, od onih proverenih, preko sigurnih da onih koji nemaju veze sa vezom. Svako se javljao, svako je pisao šta je hteo i što bi rekao selektor naše reprezentacije, Svetislav Pešić, "palio" navijačku gomila u oba tabora. Naravno, mnoga od tih imena su se naposletku pokazala kao tačna, dosta njih i nije, a ukupan broj do kojeg je Mozzart sport došao jeste da se čak 50 košarkaša dovodilo u vezu sa beogradskim večitima.

Izabrane vesti

Nije malo, složićete se.

Svakako je tako nešto moglo da se nasluti kada je reč o Partizanu s obzirom da je odlučio da promeni celokupan roster. Sa tim u vezi je očekivano bilo više onih koji su "oblačili" crno-beli dres - čak 33! Sa druge strane, Zvezdin "tek" 17. Kako god, značajna je to brojka, a sigurni smo da je i još više imena bilo na spiskovima sportskog sektora i jednog i drugog kluba.

Da počnemo od onih najzvučnijih kao što su Mario Hezonja, Najdžel Vilijams-Gos, Čima Moneke i Vil Klajburn. Za neke od njih je tim iz Humske ozbiljno bio zagrizao, dok je za one poput Di Džej Vilsona, Luke Vildoze, Davisa Bertansa, Ti Džej Šortsa, Leandra Bolmara, Džordana Mikija, Serža Ibake ili Herija Gajlsa u pitanju bila samo glasina.

Takođe, nije moglo da prođe, a da se u vezu sa povratkom ne dovedu Vladimir Lučić i Džejms Naneli (istekao mu ugovor po završetku prošle sezone), da se ponovo ne pomenu Dušan Beslać, Kris Džons i Nikola Milutinov ili da se saznanja ne prebace na NBA parkete i pored imena Bizmaka Bijomba i Džordana Nvore ne prišije grb Partizana.

Kako god bilo, većina njih je na kraju našla uhlebljenje, neki pak još uvek ne, a trener Željko Obradović će u sezonu 2024/25 ući sa Brendonom Dejvisom, Gebrijelom Lundbergom, Karlikom Džonsom, Frenkom Ntilikinom, Dvejnom Vašingtonom, Mario Nakićem, Mitrom Bošnjakovićem, Vanjom Marinkovićem, Aleksejom Pokuševskim, Sterlingom Braunom, Isakom Bongom, Arijanom Lakićem, Ajzeom Majkom i Tajrikom Džonsom kao novim akvizicijama.

Crveno-beli su pak, imali puno manje posla. Glavnicu su uradili zadržavanjem okosnice tima, a dodatno su se pojačali i nadgradili sa šest imena - Kodi Miler-Mekintajer, Ajzea Kenan, Uroš Plavšić, Ognjen Dobrić, Nikola Kalinić i Majk Daum. Uz tu šestorku, gotovo ceo jedan tim se dovodio u vezu sa ekipom sa Malog Kalemegdana.

Na vrhu tog spiska je Filip Petrušev čiji dolazak je i dalje moguć ukoliko ga Olimpijakos pusti. Takođe, da nije bilo povrede na Letnjoj NBA ligi, vrlo verovatno bi Nikola Đurišić stigao, dok su razgovori još jedanput intevizirani sa Tornikeom Šengelijom, ali bezuspešno pošto je sjajni Gruzin odlučio da ostane u Virtusu.

Dugo se pominjao i Semi Odželej, pa i Kris Džons koga su selili na obe strane brda. Takođe, povratak se "crtao" Džordanu Lojdu koji je izabrao Makabi, a i Luki Vildozi koji je otišao u Olimpijakos. Poslednji među njima se ukazao i Johanes Fokman, kao alternativa Petruševu, ali to se pokazalo kao netačna informacija. Pre njega je isto bilo i sa Hasijelom Riverom, Tajlerom Dorasijem i Brunom Kaboklom koji je još uvek igrač najvećeg rivala i tako nešto nije bilo moguće.

Verovatno smo nekog i zaboravili pošto je internetsko more beskrajno. Ipak, pomenuta imena su bila među najčešće izgovaranim i napisanim.

Nije malo, složićete se.

KK PARTIZAN

Potpisali

Brendon Dejvis

Gebrijel Lundberg

Karlik Džons

Frenk Ntilikina

Dvejn Vašington

Mario Nakić

Mitar Bošnjaković

Vanja Marinković

Aleksej Pokuševski

Sterling Braun

Isak Bonga

Arijan Lakić

Ajzea Majk

Tajrik Džons

Nisu potpisali

Mario Hezonja

Nikola Milutinov

Di Džej Vilson

Čima Moneke

Najdžel Vilijams-Gos

Vil Klajburn

Džordan Nvora

Davis Bertans

Ti Džej Šorts

Bizmak Bijombo

Vladimir Lučić

Džejms Naneli

Džordan Miki

Heri Gajls

Serž Ibaka

Kris Džons

Luka Vildoza

KK C. ZVEZDA

Potpisali

Kodi Miler-Mekintajer

Ajzea Kenan

Uroš Plavšić

Nikola Kalinić

Ognjen Dobrić

Majk Daum

Nisu potpisali

Nikola Đurišić

Luka Vildoza

Hasijel Rivero

Tajler Dorsi

Bruno Kaboklo

Džordan Lojd

Semi Odželej

Tornike Šengelija

Johanes Fokman

Kris Džons

Filip Petrušev


tagovi

KK Crvena zvezdaKK PartizanEvroligaMario HezonjaDžordan LojdNajdžel Gos VilijamsNikola MilutinovKris DžonsSemi Odželeje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara