Duže traje jogurt van frižidera nego trener u APOEL-u: Sedma smena u poslednje dve godine, žrtva je čovek koji je doveo Jevtovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.02.20. | 15:30

Kore Ingebritsen smenjen posle samo 46 dana u Nikoziji

Titule se štancuju – treneri lete. Sedam puta uzastopno APOEL je prvak Kipra, ali ne uspeva da pronađe trajno rešenje kad je struka u pitanju. Poslednji dokaz je smena Korea Ingrebritsena.

Norvežanin je dobio otkaz u Nikoziji, pošto je u deset utakmica ostvario razočaravajući učinak od po četiri pobede i poraza, uz dva remija. Za liderom Anartozisom zaostaje pet koraka tri kola pre kraja osnovnog dela prvenstva, ali kako ekipa nije ni izbliza ubedljiva kao minulih sezona uprava je rešila da reaguje i pokuša da spasi šta se spasti može, kako bi u plel-ofu pojurila trofej.

Izabrane vesti

Ingebritsen je 28. decembra završio avanturu u Belgiji, napustio Ostende, a istog dana dogovorio saradnju sa APOEL-om, kome se već tad drmao tron. Nije uspeo da pokrene ekipu, ispao je iz Kupa Kipra bez postignutog gola u dvomeču sa Apolonom, a nije se proslavio ni u prvenstvenim okršajima (pre šest dana remi u derbju sa liderom, a za vikend poraz u Larnaki, 0:1), pa je posle 46 dana završio misiju na Rajskom ostrvu.
„Šokiran sam. Kad dobijete otkaz samo nekoliko sedmica pošto su vas doveli u klub, ljudi obično pomisle da ste uradili nešto loše. Kunem vam se, nisam. Verovatno nisam pobedio dovoljno utakmica“, sleže ramenima 54-godišnji stručnjak koji je najdublji trag ostavio vodeći Rozenborg.

Iz vremena provedenog u Trondhajmu poznaje krilo Milana Jevtovića, zbog čega ga je i tražio ove zime na zajam iz Crvene zvezde. Istovremeno su došli danski vezista Majk Jensen i islanski napadač Bjorn Sigurdason. Pitanje je kakav će status imati kod novog trenera. Verovatno će svi morati na novo dokazivanje, baš kao i preostala trojica Srba, štoper Vujadin Savić, vezista Uroš Matić i napadač Andrija Pavlović.
Odigrali smo deset utakmica za 40 dana. Jedva da smo trenirali, praktično je bilo nemoguće integrisati novajlije u ekipu. Jedini razlog koji sam naučuo kao razlog otkaza je da sam se previše menjao tim, ali šta drugo treneru preostaje u pokušaju da upozna igrač.Ne brinem da li će mi isplatiti sve što mi duguju. To me ne muči, koliko činjenica zbog čega mi nisu dali više od 46 dana da uradim nešto sa APOEL-om“, dopunio je Kore Ingebritsen.

Inače, od 2017. do danas, APOEL je pokušao sa sedmoricom stratega: Holanđaninom Mariom Binom, Grkom Jorgosom Donisom, Portugalcem Brunom Blatazarom, Italijanom Paolom Tramecanijem, Nemcem Tomasom Dolom, Kipraninom Lukasom Hadžilukasom, sve do Norvežanina Ingebritsena. Duže traje jogurt van frižidera neko trener u Nikoziji.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara