Budućnost u velikom problemu pred dolazak Zvezde: Pratimo šta se dešava, doveli su trojicu ozbiljnih igrača

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.12.19. | 21:40

Amerikanac pod znakom pitanja

Narednog ponedeljka se u Podgorici igra jedan od derbija sezone u Jadranskoj ligi. Vicešampion i lider Budućnsot dočekuje šampiona Crvenu zvezdu. Kontroverzne finalne serije u prethodne dve sezone su zaoštrile odnose izmešu klubova do maksimuma, a naredni derbi dolazi u delikatnom trenutku za oba tima.

Budućnost je doživela iznenađujuće poraze od FMP Železnika i Zadra u prethodna dva kola, dok se Crvena zvezda već neko vreme nalazi u problematičnoj formi, a gostovanje u Podgorici joj dolazi posle napornog gostovanja Zenitu u Kazanju u okviru Evrolige.
„Sigurno neće biti lako, ali posle dva vezana poraza u ABA ligi očekujemo reakciju. Na tabeli smo u mnogo boljem položaju, ali posle dva poraza moramo da nađemo način da reagujemo i savladamo velikog protivnika“, rekao je trener Budućnosti, Petar Mijović.  

Izabrane vesti

U odnosu na derbi iz prvog dela sezone kada je Budućnost slavila u Beogradu, branilac trofeja će biti jači za tri pojačanja i u znatno izmenjenom sastavu će na megdan Podgoričanima.
„Pratimo i šta se dešava u Crvenoj zvezdi, sa tri potpisa u poslednjih šest-sedam dana. Mislim da će biti zahtevniji meč nego bilo koji do sada na domaćem terenu, ali se nadam da uz pomoć publike možemo da pobedimo. Sigurno da velike promene u Zvezdi nisu došle zbog dobre situacije, pokušavaju da se homogenizuju i ojačaju. Doveli su trojicu ozbiljna igrača, dvojica su došla iz Evrolige, što dovoljno govori o njihovom individualnom kvalitetom. Na nama je da sve to umanjimo i da velikom borbom, energijom i koncentracijom pokušamo da savladamo Zvezdu“, naglasio je Mijović.

On je otkrio i da ima jedan veliki problem pred derbi. Krilni centar i jedan od najboljih igrača tima, Hasan Martin je povređen. Amerikanac u proseku beleži skoro 10 poena i skoro šest skokova po meču. U pobedama protiv Partizana i Mornara je imao dabl-dabl učinke i od velike je važnosti za igru Podgoričana.
„Hasan je baš pod znakom pitanja, jer je stanje sada mnogo gore nego što je bilo pred Zadar. Imamo velikih problema, s obzirom na njegov značaj za našu igru, ali su svi ostali zdravi, orni i spremni“.

Mijović kaže da će svaki meč do kraja biti od velike važnosti jer Budućnost po rasporedu ima neka teška gostovanja.
„Svaki poraz u drugom delu sezone vas udaljava od ambicija. Liga je takva, svako svakog može da dobije, što je pokazalo poslednje kolo - mi smo izgubili u Zadru, Cedevita Olimpija je šutem u poslednjem sekundu izborila drugi produžetak i savladala Megu, a ni Zvezda nije lako pobedila desetkovanu Primorsku. Ovo je jako važan momenat sezone, nadam se da ćemo najbolje što možemo da se spremimo za ponedeljak“, zaključio je Mijović.

(FOTO: Star sport)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara