Budućnost Podgorica (ABA/Zadar/Zvonko Kucelin)
Budućnost Podgorica (ABA/Zadar/Zvonko Kucelin)

Budućnost se dobro zagrejala: Nova pobeda u Evrokupu

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.10.24. | 20:57

Forma iz ABA lige preneta u Evropu

Budućnost igra odlično ove sezone u ABA ligi, gde je ostvarila sve četiri pobede u dosadašnjem delu takmičenja. Odličnu formu preneli su i na Evrokup, gde su posle dva uvodna poraza od Bešiktaša i Gran Kanarije uspeli da vežu dve pobede u grupi A. Nakon ubedljivog trijumfa protiv Trenta u gostima (64:85), kod kuće su savladali poljski Trefl Sopot rezultatom 92:83, u meču četvrtog kola Evrokupa.

Silovito je ušla Budućnost u meč, što govori i podatak da su vodili od prvog do poslednjeg napada. Ubacili su gostujućoj ekipi 29 poena u prvoj četvrtini i imali finih +9 posle prvih 10 minuta u Morači. U drugoj četvrtini gledali smo seriju promašaja u šutu za tri poena na obe strane. Budućnost je šutirala 1/6, Sopot 2/10, ali je domaćin bolje odradio posao u reketu. Gosti su postigli samo 10 poena i Budućnost je povećala prednost na +18, što je bila razlika kojom se otišlo na poluvreme.

Izabrane vesti

Probudio se Trefl u trećoj četvrtini i pripretio podgoričkoj ekipi, ali je razlika bila prevelika kako bi se vratili u potpunosti u igru, pa je pred poslednjih 10 minuta bilo +11 za Budućnost. Podgoričani nisu ispuštali dvocifrenu prednost do kraja meča i lako su profitirali na velikoj razlici koju su napravili u prvom poluvremenu. Sopot se u poslednjih 30 sekundi vratio na -5, ali vremena nije bilo za nešto više, pošto je Budućnost rešila meč u penal završnici.

Najefikasniji u ekipi Budućnosti bili su Flečer Megi sa 17, Kenan Kamenjaš sa 18 i Rašid Sulajmon sa 14 poena.

U ekipi Trefl Sopota istakli su se Jaroslav Ziskovski sa 33 (4/4 za dva, 5/6 za tri, 10/12 slobodna bacanja) i Tarik Filip sa 16 poena, šest skokova i pet asistencija.



tagovi

KK Budućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara