Vlade Jovanović (©MN Press)
Vlade Jovanović (©MN Press)

Budućnost prosula 20 razlike, pa se izvukla u produžetku; Venecija upisala prvenac u Evrokupu

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.10.22. | 21:41

Jovanovićevi izabranici na startu četvrte deonice imali 19 poena prednosti, ali dozvolili rivalu iz Grčke da istopi zaostatak i produži meč za još pet minuta

U trećoj četvrtini Budućnost je imala 20 poena prednosti, na otvaranju četvrte deonice vodila je plus 19... Međutim, ni to nije bilo dovoljno da Jovanovićevi izabranici završe posao kako žele posle 40 minuta. Grčki Promiteas je istopio zaostatak i produžio utakmicu 3. kola Evrokupa za dodatnih pet minuta. U tom odlučujućem periodu crnogorski tim se trgao i pronašao put ka trijumfu - 95:89 (26:23, 24:12, 19:17, 12:29, 14:8).

Podgorička četa posle ovog meča ima skor od dve pobede i jednog poraza, a identičan skor ima i Promiteas, koji je večeras prvi put osetio gorak ukus posle dva trijumfa na otvaranju evropskog takmičenja. U narednom kolu Budućnost izlazi na megdan London Lajonsima, a pre toga će u ABA ligi igrati sa FMP-om. Grčki sastav se u narednoj rundi sastaje sa Hamburgom.

Izabrane vesti

Svi koji su gledali duel Budućnosti i Promiteasa sigurno da na otvaranju četvrte deonice ne bi verovali da će igrati produžetak. Eron Vajt je postigao koš i doveo Podgoričane u vođstvo - 71:52. Umesto da prelome tada pitanje pobednika, dozvolili su rivalu da počne da topi zaostatak. Tačno na polovini ovog perioda bilo je deset razlike. Nisu se zaustavljali Grci... A vrhunac drame je dostignut kada je Nikos Gikas ubacio trojku za vođstvo - 79:77 na 34 sekunde pre kraja. Budućnost je tada bila na ivici poraza. Međutim, preko Alfa Kabe i Fila Buta izborila je produžetak.

Njih dvojica su na pravi način otvorili dodatni period, odmah su nametnuli željeni ritam i izgradili novo vođstvo. Grci nisu imali snage, a ni vremena za novi preokret. Najbolji poenter u pobedničkom sastavu iz Crne Gore bio je Fil But sa 18 poena, tri skoka i dve asistencije. Srpski reprezentativac Marko Jagodić-Kuridža je upisao sedam poena, dva skoka i tri uspešna dodavanja. Na drugoj strani je najefikasniji bio Jang sa 22 poena. Nemanja Dangubić se za devet i po minuta nije upisao na listu strelaca.

Najdramatičnije je bilo večeras u Podgorici zbog ulaska u produžetak, a nešto lakše su do pobede došle ekipe Venecije, Hamburga i Pariza. Italijanski tim je upisao prvenac posle dva poraza, bio je bolji u gostima protiv ekipe Kluža - 85:80. U pobedničkoj četi se istakao Vilis sa 22 poena, a sjajnu partiju je prikazao i Spisu - čovek koji je u dresu Italije nedavno na EP presudio Srbiji. Večeras je zabeležio 18 poena, šest uhvaćenih lopti i sedam završnih dodavanja. U poraženom rosteru je najbolji bio Tejlor sa 21 poenom. Stefan Birčević je za Kluž odigrao 28 minuta i za to vreme postigao četiri poena, uz pet skokova i dve asistencije.

Hambrug je slavio protiv Šlonska - 87:83, dok je Pariz zabeležio pobedu protiv Trenta - 91:86.

EVROKUP - 3. KOLO

Utorak

Kluž Napoka - Venecija 80:85

/Tejlor 21 - Vilis 22/

Budućnost - Promiteas 95:89 (posle produžetka)

/But 18 - Jang 22/

Hamburg - Šlonsk 87:83

/Mekalum 16 - Dževa, Martin, Nizjol 17/

Trento - Pariz 86:91

/Atkins 24 - Olman 23/

Sreda

18.00: Prometej - Bursa

19.00: Turk Telekom - Hapoel Tel Aviv

19.30: Cedevita Olimpija - Huventud

19.30: Burg - Lijetkabelis

19.30: Ulm - Breša

21.00: Gran Kanarija - London Lajons




tagovi

KK Budućnost PodgoricaEvrokupVlade Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara