"Sead Šehović"
"Sead Šehović"

Budućnost dobila Megu, Sutjeska šokirala Olimpiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.10.15. | 22:58

Uspešno veče za crnogorske klubove u regionalnoj ABA ligi

Sead Šehović

Crnogorski klubovi Budućnost i Sutjeska zabeležili su trijumfe na zatvaranju trećeg kola regionalne ABA lige. Đetići su u „Morači“ u jednom od derbija kola savladali ekipu Mega Leksa sa 71:56.

Izabrane vesti

Čudan je bio sam tok meča. Budućnost je stigla do plus 23 u prvom poluvremenu (35:12), a onda je prosto stala. Promašili su domaćini 14 trojki uzastopno, što je Mega iskoristila i vratila se u igru početkom poslednje četvrtine, kada je prišla na 50:55. Ali, onda je Suad Šehović pogodio dva važna slobodna bacanja, a mladi Čarapić ubacio trojku za velikih deset razlike (61:51), koji su otvorili vrata konačnog trijumfa Podgoričanima.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Suad Šehović sa 23 poena, a pratio ga je Tadija Dragićević sa 13, te brat Sead sa 10 koševa. Na drugoj strani Luvavu-Klabaro je ubacio 19, a Ognjen Jaramaz 17 poena za Megu. 

Nešto ranije, Sutjeska je napravila iznenađenje, savladala Olimpiju u Ljubljani sa 61:60 i došla do prve pobede u istoriji u debitranstkom nastupu u regionalnoj ABA ligi. Ovim trijumfom izjednačili su se sa Zmajevima na tabeli, gde oboje imaju po pobedu i dva poraza.

Dva minuta pre kraja prve četvrtine rezultat je bio izjednačen (28:28) i vodila se uglavnom izjednačena borba, a onda je domaćin dozvolio Nikšićanima seriju od 7:0, koja je posle tajmauta otišla na 10:0 i veliku razliku. Iako se Olimpija borila žestoko u nastavku meča i stigla do neizvesne završnice, tamo se, ipak, najbolje snašao Nemanja Vraneš, koji je pogodio flouter četiri sekunde pre kraja kojim doneo svom timu istorijsku pobedu.

Upravo je Vraneš igrač utakmice u Stožicama, nakon što je ubacio 18 poena uz pet skokova i bio najbolji u ekipi trenera Dušana Dubljevića. Olimpija je na ovom meču platila ceh i slabom procentu slobodnih bacanja, šutirali su 5/14.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

ABA LIGA – 3. KOLO

Utorak

Zadar – C. zvezda 49:56
Cedevita – Cibona 83:65
Tajfun – Krka 74:51
Partizan – MZT 72:69

Sreda

Metalac – Igokea 56:74
Olimpija – Sutjeska 60:61
Budućnost – Mega 71:56

FOTO: ABA liga


tagovi

Suad ŠehovićSead ŠehovićOlimpijaMega LeksBudućnost PodgoricaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara