Andrej Žakelj (©MN Press)
Andrej Žakelj (©MN Press)

Budućnost čeka derbi puna optimizma: Pobeda pod moranjem, ulog je drugo mesto

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.03.24. | 16:56

”Siguran sam da ćemo uz pomoć vernih navijača pokazati pravo lice”, kaže Andrej Žakelj

Pretposlednje kolo Jadranske lige doneće nam verovatno konačni odgovor na pitanje ko će u plej-of sa drugog mesta – Budućnost ili Partizan Mozzart Bet (TV Arenasport, 19.30).

U Podgorici nedeljni derbi vredan prednosti domaćeg terena u četvrtfinalu i polufinalu čekaju uz veliki optimizam i veru da mogu da ponove neke od najboljih ovosezonskih partija, što bi bio jak preduslov za pobedu.

Izabrane vesti

”Očekujem da momci pruže maksimum. Glavni su pristup, energija i koncentracija. Ako u tim elementima budemo dobri, onda imamo šansu. Imali smo vremena da se spremimo taktički, ali pre taktike su ovi elementi bitni”, rekao je trener Andrej Žakelj i dodaje:

”Partizan će biti na nivou, bitna je utakmica i njima. Ali, više brinemo o sebi. Siguran sam da ćemo uz pomoć vernih navijača pokazati pravo lice”.

Krilo Budućnosti Andrija Slavković nada se da će svežina imati presudni uticaj na konačni ishod.

“Imali smo dosta vremena da se spremimo i nadam se da ćemo u meč ući s maksimalnom energijom i fokusom, da damo sve da da izađemo kao pobednici. Mislim da je dobra stvar što smo imali više vremena za odmor, jer je cele sezone gust raspored, nismo mogli da se posvetimo dobrom treningu, ali sada smo tu u prednosti u odnosu na Partizan. Pokušaćemo to da iskoristimo“, kaže Slavković.

Plejmejker Mekinli Rajt veruje u pozitivan ishod.

”Borimo se za drugo mesto i moramo da pobedimo. Imali smo nekoliko dobrih treninga i slobodnih dana da osvežimo telo i um, mislim da je to jako dobro za nas i bićemo spremni za najbolju energiju”.

Nesuđeno pojačanje crno-belih Jogi Ferel očekuje zabavan derbi.

”Očekujem borben meč. Partizan je jedan od boljih timova u Evroligi. Na teren će izaći sa velikom željom. Radi se o sjajnoj ofanzivnoj ekipi. Mogu da postižu poene iz svih pozicija, poznati su po tome. Moramo dobro da otvorimo meč, a bitno je i da dobro trčimo i igramo odbranu. Ako to dobro uradimo, onda imamo velike šanse da pobedimo”, poručio je Amerikanac i dodao:

”Biće veliki broj navijača u dvorani, tako da moramo biti spremni svih 40 minuta. Očekujem da dođu u dvoranu i budu glasni. Već su to radili ove sezone, znamo kakva će biti podrška. Verujem da će biti zabavna utakmica”.



tagovi

KK Budućnost PodgoricaAndrej ŽakeljMekinli RajtJogi FerelABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara