Bruno Kaboklo (©MN Press)
Bruno Kaboklo (©MN Press)

Bruno Kaboklo otkrio zašto je izabrao Hapoel ispred Evrolige

Vreme čitanja: 1min | pet. 13.09.24. | 18:48

Brazilac je prvo želeo u NBA, ali nije mu se dalo

Odlazak Bruna Kabokla iz Partizan Mozzart Beta pretvorio se letos u pravu sagu. Na kraju se sve ipak završilo prelaskom brazilskog centra u Hapoel iz Tel Aviva, dok je Parni valjak prihodovao od obeštećenja 600.000 evra.

Mnoge je ipak iznenadila Kaboklova odluka da Evroligu zameni Evrokupom, pogotovo posle odličnih izdanja na Olimpijskim igrama i spekulisanja o mogućem povratku u NBA ligu.

Izabrane vesti

“Kasno sam morao da donesem odluku“, poručio je Kaboklo za grčki SDNA i dodao:

“Posle sezone u Evroligi probao sam da odem u NBA, ali sam na kraju doneo odluku da pređem u Hapoel. Nije bilo šanse da se vratim u NBA, pošto su svi timovi imali kompletirane rostere. Hapoel je zadržao svoju ponudu na stolu, pa je to bila jedina i najbolja opcija za mene“.

Razgovori su dugo trajali.

“Bili smo u stalnom kontaktu sa trenerom, predsednikom i agentom. Bili su spremni da čekaju jer sam bio na treninzima sa NBA timovima. Ostavili su vrata otvorena, zato sam srećan što sam ovde“.

Podsetimo, Kaboklo je posle Igara trenirao sa Golden Stejt Voriorsima. U Partizan Mozzart Betu je imao statistiku od 9,4 poena i četiri skoka uz indeks 10,5.

“Ubeđen sam da će Evroliga biti daleko jača nego prošle godine. Svi su timovi doveli odlična pojačanja. Baš sam uzbuđen i gledaću“.


tagovi

Bruno KabokloHapoel Tel AvivEvrokup

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara