Blejk Grifin (AFP)
Blejk Grifin (AFP)

Bruklin na pola puta da eliminiše Boston, Grifinova dva kucanja levom rukom za 60 sekundi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.05.21. | 03:51

Netsi poveli 2:0 u seriji, Durent delio banane

Ako je pre tri dana Boston, bar do poslednje četvrtine pružio koliko toliko korektan otpor jednom od glavnih favorita za šampionski prsten, večeras je nemoć pravi reč za izdanje Seltiksa u Barklajs centru. Već u prvoj četvrtini, Netsi su zagospodarili situacijom na terenu, stekli dvocifrenu prednost i nisu je puštali do samo kraja - 130:108.

Strašnu partiju u prvom poluvremenu odigrao je Džo Heris i najavio Bruklinov dolazak na pola puta do polufinala istočne konferencije. Posle prve deonice bilo je jasno da je reč o svojevremenom pobedniku takmičenja u brzom gađanju trojki (2019. godine). Domaćin je ubacio 40 peona u uvodnoj četvrtini, stekao plus 14, a Heris je doprineo sa 16 poena i stoprocentnim učinkom van linije 6,76 - gađao je 4/4. Do velikog odmora Bruklin je ubacio 71 poena, a Heris 22 za lični rekord karijere. Utakmicu je završio sa sedam trojki iz deset pokušaja i 25 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Izabrane vesti

Čitava ekipa bila je raspoložena prilkom šuta za tri, procenti na par minuta pre kraja, bili blizu 50 odsto, ali su domaći sa nekoliko nepotrebih pokušaja u trenucima kada su vodili preko 20 razlike pokvarli - krajnja brojka kaže 17 pogođenih iz 38 pokušaja. I to je nešto sa čim Boston nije mogao da se izbori. Procenti Džejsona Tejtuma, Kembe Vokera i saigrSača bili su daleko slabiji, pritom je Bruklin imao bar petoricu izuzetno raspoloženih košarkaša.

Kevin Durent je bio najefikasniji sa 26 poena, osam skokova i pet asistencija, ali je strašan posao uradio i u odbrani sa čak četiri blokade. Harden je pogodio četiri trojke, bio na 50 posto dalekometnog šuta, a što je najvažnije uspeo da preskoči Redžija Milera i dođe na šestu poziciju po broju pogođenih trojki u plej-ofu. Na kontu ima 321.

Sa ubedljivom prednošću koja je provejavala kroz čitavu utakmicu, bilo je prostora za atraktivne egzekucije u režiji Blejka Grifina. Obeležio je nekadašnji košarkaš Klipersa prethodnu deceniju u NBA ligi spektakularnim zakucavanjima, a večeras u vremenski opseg od šezdesetak sekundi uspeo da stavi dva sjajna zakucavanja slabijom, levom rukom. Ne bi se reklo da je mnogo slabija.

Irving se nije previše nametao, ali je ipak dobacio do 15 poena i po šest skokova i asistencija, dok je u poraženom timu najefikasniji bio Markus Smart sa 19 koševa. Kako stvari stoje Bostonu se sprema metla ukoliko Tejtum ne poludi i kao u završnici ligaškog dela počne da ubacuje po 50, 60 poena. Uz naravno, adekvatnu pratnju saigrača.

NBA - REZULTATI

Bruklin - Boston 130:108 (2:0 u seriji)

/Durent 26 - Smart 19/

Finiks - LA Lejkers (u toku) (1:0 u seriji)

LA Klipers - Dalas (0:1 u seriji)


tagovi

Blejk GrifinBruklin Nets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara