Broni Džejms i Džej Džej Redik (©AFP)
Broni Džejms i Džej Džej Redik (©AFP)

Broni Džejms prvi put kao Lejkers: Nisam došao da bih igrao sa ocem

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.24. | 09:36

"Već sam video komentare kako ne zaslužujem ovu šansu, ali uzbuđen sam zbog onoga što dolazi"

Nije nikoga iznenadilo što su LA Lejkersi na nedavnom NBA draftu izabrali Bronija Džejmsa, sina svoje prve zvezde. I vrapcima na grani je jasno da je to učinjeno uz konsultaciju iliti presing Lebrona, a sada je održana i konferencija za medije na kojem je tim iz Los Anđelesa predstavio dva rukija. Uz Džejmsa juniora koji je biran sa 55. pozicije u drugoj rundi, Jezerdžije su angažovale i Daltona Nehta sa 17. mesta u prvom krugu.

Ipak, veći deo priče posvećen je Broniju koji će, ako ne dobar košarkaš, sigurno biti dobar marketinški potez. Ovo će biti prvi put u istoriji profesionalnog sporta da će otac i sin igratu u istom timu jedan sa drugim. I to na najvišem nivou.

Izabrane vesti

"Sigurno da zbog toga osećam pojačan pritisak", rekao je Broni na početku svog predstavljanja, koje su sa strane posmatrali njegovi roditelji: "Već sam video na društvenim mrežama i na internetu komentare kako možda ne zaslužujem priliku. Međutim, bavim se takvim stvarima ceo život. Tako da nije ništa drugačije sada, samo je pritisak još intezivniji, ali ću ga prevazići".

Broni je na draft ušao nakon sezone u USC-u u kojoj je prosečno beležio 4,8 poena (36,6% šut iz igre, 26,7% za tri), 2,8 skokova i 2,1 asistenciju ua 19,3 minuta po utakmici i nakon operacije srca zbog koje je pauzirao pet meseci.

"Osećam se kao da sam mogao više da usavršim svoju igru. Kao da mi nije pružena prilika da pokažem šta zaista mogu da uradim. Uzbuđen sam zbog onoga što dolazi.“

Upitan da li je mogućnost da igra sa najboljim strelcem NBA svih vremena uticala na tajming njegove odluke da napusti USC, rekao je da uparivanje oca i sina nije bila njegova motivacija da to uradi.

"Rob (Pelinka, generalni menadžer Lejkersa, prim. aut.) rekao mi je da ovde postoji odličan razvojni sistem, tako da samo želim da uđem i da se bavim svojim poslom i svakim danom postajem sve bolji. Nikada nisam razmišljao o tome da ću se igrati sa svojim tatom. To nije bio moj glavni fokus."

Novi trener Lejkersa, Džej Džej Redik je istakao da ništa nije dato Broniju, već da je on ovu šansu zaslužio, i dodao je da će u skorijem periodu imenovati novog trenera zaduženog za razvoj igrača koji će se posebno baviti mladim momcima.


tagovi

Broni DžejmsLos Anđeles LejkersNBA ligaDžej Džej Redik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara