Briljantni Vasa ponovo MVP kola

Vreme čitanja: 1min | čet. 31.10.19. | 13:03

Srbin dominira Evroligom

Pet utakmica - dve titule MVP kola!

Tamo gde je stao prošle Vasilije Micić nastavio je ove sezone u kojoj je opet prva figura Efesa i najbolji plejmejker Evrolige. Srpski reprezentativac ponovo je zaslužio priznanje za najkorisnijeg igrača kola u elitnom klupskom takmičenju pošto je Efes vodio do sigurne pobede nad svojim bivšim klubom - Crvenom zvezdom. 

Izabrane vesti

Micić je za nešto manje od 26 minuta na parketu ubacio 26 poena (5/8 za tri, 4/6 za dva), uz pet asistencija i četiri izgubljene lopte, ali i šest iznuđenih faulova i ukupni indeks korisnosti 29, što je bilo dovoljno da se i ove sedmice nađe na vrhu liste najkorisnijih igrača.

Micić deli prvu poziciju i na listi strelaca u petom kolu s Aleksejem Švedom, prvim iza srpskog plejmejkera kada je u pitanju indeks korisnosti (28). Šved je dominirao utakmicom protiv Panatinaikosa i zgazio atinskog velikana u ubedljivom trijumfu za Himkijevih 4-1 na početku sezone.

Nije bilo drugih srpskih igrača među najboljima u šest glavnih kategorija, ali Micić je pokazao da igra u zaista strašnoj formi. Podsetimo, on je MVP zvanje pokupio i posle drugog kola i susreta s Albom kada je imao 23 poena, 13 asistencija i 32 indeks!

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara