Brendon Dejvis (©MN Press)
Brendon Dejvis (©MN Press)

Brendon Dejvis je slobodan igrač

Vreme čitanja: 1min | čet. 04.07.24. | 12:02

Američki centar napustio Valensiju godinu dana pre isteka ugovora

Kao što je Sterling Braun iskoristio opciju izlaska iz ugovora sa Albom godinu dana nakon isteka kako bi prešao u Partizan (još se čeka ozvaničenje), tako je i Brendon Dejvis odlučio da povuče isti potez i raskine saradnju sa Valensijom.

Španski klub se zvanično rastao sa američkim centrom koji je u prošloj sezoni u Evroligi prosečno beležio 12,1 poen uz 3,8 skokova i bio jedan od najboljih igrača.

Izabrane vesti

"Klub se zahvaljuje Brendonu na profesionalnosti i profesionalizmu za vreme koje je proveo braneći dres Valensije i želi mu sve najbolje u budućnosti kako na profesionalnom tako i na ličnom planu", stoji u saopštenju.

S obzirom da će Valensija naredne sezone igrati Evrokup, ovakva odluka momka rođenog u Filadelfiji je očekivana, tako da će on pokušati da u narednom periodu pronađe zaposlenje u evroligaškom klubu. Čak se u vezu sa njim dovodio i Partizan, međutim ništa konkretno još nije urađeno po tom pitanju. Ostaje da se vidi da li tu ima vatre.

U dosadašnjem toku karijere, Dejvis je još nosio dresove Šalona, Varezea, Monaka, Žalgirisa, Barselone i Olimpije Milano, dok je u NBA ligi bio deo Filadelfije i Bruklina.


tagovi

Brendon DejvisKK ValensijaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara