Ševon Šilds (Star sport)
Ševon Šilds (Star sport)

Brejk Olimpije u Bolonji, rafalna paljba Ševona Šildsa

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.06.24. | 22:40

Virtus više nema prednost domaćeg terena

Početak finala plej-ofa u Palakanestru je odmah doneo brejk. Olimpija je nakon drame i produžetaka slavila u Bolonji, savladala Virtus 86:75 i povela u finalnoj seriji 1:0.

Virtus je tako odmah prokockao prednost domaćeg terena i moraće u narednom meču na istom mestu da pobedi kako zna i ume kako ne bi u Milanu odmah bio suočen sa meč loptom. Imala je ekipa Luke Bankija večeras dobre šanse za trijumf ali ih nije iskoristila i pala je u produžecima posle rafalne paljbe Ševona Šildsa. Do produžetaka je junak gostiju bio Šabaz Nejpir.

Izabrane vesti

Vortus je bolj ušao u meč, a Šengelija i Pajola su pravili velike probleme odbrani gostiju. Gruzin je dominirao pod koševima, a Nikolo Meli je tek povremeno uspevao da mu parira. Potpuno je bio zatvoren Nikola Mirotić i prednost Virtusa je rasla. Do najvećih plus 11 (25:14) kada je Šenglija pogodio trojku na početku drugog kvartala.

Virtus je na poluvreme otišao sa osam poena prednosti ali su gosti nakon velikog odmora uspeli da se konsoliduju i ekspresno vrate u meč. Pet vezanih poena Šabaza Nejpira su istopili prednost domaćih na samo tri poena i opet smo imali otvorenu utakmicu. Proradili su Hol i Šilds pa je Olimpija već sredinom treće četvrtine napravila preokret. Sjajno su gosti šutirali u trećoj četvrtini i pogodili pet od sedam trojki pa su uoči poslednje deonice imali šest poena prednosti.

Delovalo je da Virtusu klizi prednost domaćeg parketa ali je Lundberg pogodio važnu trojku pa onda i tri penala i ušlo se u neizvesnu završnicu. Mirotićevi poeni su falili gostima. Bivši reprezentativac Španije je večeras pogodio samo jedan šut iz igre (1/6) ali je makar bio precizan sa linije penala.

Imao je Virtus 68:65 pola minuta pre kraja ali je još jednu trojku pogodio Nejpir da bi Lundberg promašio šut za vođstvo 11 sekundi pre kraja i otišlo se u produžetke. Tamo je zablistao Ševon Šilds, vezao tri trojke i doneo Olimpiji prednost koju više nije ispuštala.  

Šilds je meč završio sa 25 postignutih poena a za tri poena šutirao 6/7! Šabaz Nejpir je dodao 21 poen uz šut iz igre 7/13, a Hol je ubacio 18. Kod domaćih je najefikasniji bio Toko Šengelija sa 16 poena, dok se Ognjen Dobrić nije upisao u strelce za minut proveden na parketu.


tagovi

Ševon ŠildsOlimpija MilanoVirtus Bolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara