Vembanjamina blokada (©Reuters)
Vembanjamina blokada (©Reuters)

Brazil se zaleteo, pa naleteo na Vembanjamin šamar! Nilikina štelovao nišan, Jago asistirao

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.07.24. | 19:10

Bruno Kaboklo neprimetan

Nemačka sigurna protiv Japana na startu Grupe B, a Francuska ubedljiva u sudaru sa Brazilom, koji je mogao samo da zapreti domaćinu Olimpijskih igara, ali ne i da se ozbiljnije potuče sa Viktorom Vembanjamom. As San Antonio Spartsa je sa 19 poena i devet skokova izvukao Trikolore iz život blata u koje su zapali početkom utakmice i na kraju ih vodio do pobede od 78:66.

Uz Vembanjamu, istakao se i iskusni Nikola Batum, koji je posle tog očajnog početka trojkom i odličnom odbranom dao inicijalni impuls Francuzima, a na kraju meč završio sa 19 poena i pet skokova.

Izabrane vesti

Zapaženu rolu je imao i novi igrač Partizan Mozzart Bet Frenk Nilikina, koji je pogodio tri od četiri pokušane trojke i stao na devet poena.

Na drugoj strani, Leo Mejndl iz japanskog Alvark Tokija dugo je vukao Brazil, ali da se ne lažemo... Ne može igrač iz Japana da se nosi sa timom kakav je francuski. A ostalima je dugo trebalo da se razmašu. Zvezdin Jago dos Santos je doduše imao šest asistencija i četiri skoka, ali je košgeterski bio nemoćan – samo dva poena. Partizanov “odmetnik“ Bruno Kaboklo jedva da se pojavio na parketu: za 11 minuta pokušao tri puta i sve promašio, a nije imao ni skok. Kristijano Felisio je ubacio 14 poena, Marselinjo Uertas 11.

Nije vredelo, mada je Brazil odlično otvorio utakmicu, poveo sa 15:7, početkom druge deonice i sa 27:15. I tu je sve otišlo dođavola. Vembanjama je sa sedam poena otvorio seriju Francuske od 11:0 i tu je već bilo jasno da će njegova ekipa, kad god bi postalo gusto, imati čime da odgovori.

Zagustilo je nekoliko puta, pa je Vembanjama na kraju odigrao 30 minuta i uz pomenutih 19 poena imao devet skokova. Taman toliko da zadrži Brazil na bezbednoj distanci pre no što su se Francuzi sasvim odlepili.

No, treba reći i da Francuska ničim nije zaplašila one najjače ekipe na turniru, a projekcija je da bi baš sa njima trebalo da se rve za medalje. Sa ovakvom igrom? Nismo sigurni da će i uspeti.

KOŠARKA DANAS

Australija - Španija 92:80

/Lendejl 20 - Aldama 27/

Nemačka - Japan 97:77

/Vagner 22 - Hačimura 20/

Francuska – Brazil 78:66

/Vembanjama 19, Batum 19 - Mejndl 14, Felisio 14/

21.00. (4,10) Grčka (18,05) Kanada (1,40)


tagovi

košarkaška reprezentacija Brazilakošarkaška reprezentacija FrancuskeViktor VembanjamaJago dos SantosBruno KabokloFrank NilikinaNikola BatumPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara