""
""

Bravo Orlići, vi ste naš ponos! Srbija je košarkaški šampion Evrope! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.07.15. | 23:05

Ekipa Vladimira Đokića u finalu savladala Španiju sa 70:64. Srbija šampionat završila sa svih 10 pobeda, a briljirao trio Jaramaz - Gudurić - Zagorac

Idemo ponovo pred Skupštinu grada! Novo zlato srpskom sportu ovog leta donela je mlada košarkaška reprezentacija Srbije koja je postala šampion Evrope pobedom nad selekcijom Španije od 70:64 (20:21, 16:15, 16:9, 17:19).

Izabrane vesti

Utakmica u italijanskom Linjanu tako će ostati upisana u istoriju srpske košarke tamo gde su i finala iz 2007. i 2008. godine, kada su Orlići takođe osvajali šampionske titule na Starom kontinentu. Momci iz Srbije su šampionat završili bez poraza, a upisali su čak 10 pobeda.

Srpski košarkaši tako su stali i uz rame kolegama fudbalerima koji su prošlog meseca osvojili titulu šampiona sveta mimo svih očekivanja. Ujedno, nastavili su zlatan niz koji su nedavno započele seniorke u Budimpešti, a nastaviti, nadamo se, seniori u septembru u Berlinu.

Izabranici Vladimira Đokića do velikog trijumfa došli su iako su igrali bez Marka Tejića koji je povredio šaku i morao je da nosi gips.

Iako je, bez dileme, cela ekipa odigrala gotovo bez neke ozbiljne greške, kada se meč lomio, početkom poslednje četvrtine odgovornost su preuzeli Ognjen Jaramaz, Marko Gudurić i Rade Zagorac.

U trenucima kada se rešavalo pitanje pobednika, pomenuta trojka, uz asistenciju Nikole Rebića, “sipala“ je trojke sa svih strana i iz različitih pozicija, pa je španskom selektoru Redondu i njegovim igračima preostalo samo da čupaju kosu sa glave.

Kada se na to doda i činjenica da su srpski košarkaši dominirali u skoku, pa čak i ofanzivnom, bilo je jasno već na nekoliko minuta do kraja da će titula prvaka Evrope teško da izmakne Orlićima.

Uspela je selekcija Srbije da odbije i poslednji nalet Španaca na minut do kraja, posle trojke Ernangomeza. Sve dileme otklonio je Gudurić 12 sekundi pre isteka vremena i slavlje je moglo da počne.

SRBIJA – ŠPANIJA 70:64 (20:21, 16:15, 16:9, 17:19)

Grad: Linjano, Italija

Srbija: Rebić 9, Zagorac 11, Gudurić14, Rakićević, Apić 9, Babović, Jaramaz 19, Davidovac 7, Bursać, Kaplanović 1, Šalić, Tejić (ne igra, povreda šake)

Španija:Alonso, Martin 7, Abalde 4, Sans 4, Moa 2, Garsija 17, Martinez, Gerero, Sima, Noge 6, Ernangomez 18, Diop 6

(FOTO: Youtube printscreen)


tagovi

Vladimir ĐokićSrbijaŠpanijaOgnjen JaramazMarko GudurićEvropaEP za košarkaše do 20 godina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara