Stiv Ker (© Star sport)
Stiv Ker (© Star sport)

Brat Stiv Ker ponovo hvalio Srbiju: Imamo tri igrača koji mogu da čuvaju Jokića

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.24. | 20:19

Utisci selektora SAD posle pobede nad Srbijom

AKo neko poštuje Srbiju i našu košarku, onda je to selektor SAD, Stiv Ker. Pojavio se pred novinarima posle meča sa Srbijom u Lilu u majici "Brate" kao znak sećanja na preminulog Dejana Milojevića. Kratko je analizirao prvi meč na Olimpijskim igrama, njegov tim je ubedljivo savladao našu selekciju.

Izabrane vesti

"Srbija je bila sjajna u prvoj četvrtini, a onda se pojavio Kevin i preokrenuo. Na tome smo gradili celu utakmicu. Dobro je što imamo sposobnost da lopta bude kod Adebaja, ili Dejvisa, ili Lebrona, tih velikih momaka, znači nam za ovakve utakmice", kaže Ker.

Koliko je tim SAD jak, dovoljno govori podatak da Džejson Tejtum nije ulazio u igru, a činilo se da je posle meča bio vidno razočaran zbog toga.

"Izgledalo je ludo kada sam pogledao i odlučio se za postave, Tejtum je jedan od najboljih igrača na svetu i pričao sam s njim, postupio je kao profesionalac. Ključ svega je pobediti šest utakmica, Džejson je profesionalac i šampion, videće se to u nastavku turnira"

Sve je proteklo u znaku Kevina Durenta u prvom poluvremenu.

"Kevin je bio sjajan večeras, brilijantan. Lebron je uticao na mnogo stvari, ne samo igrom, već snagom, emocijama… Taj čovek ima 38 godina"

Za kraj je kratko pričao o Nikoli Jokiću.

"Imamo tri igrača koji mogu da čuvaju Jokića, rotirao sam ih sve vreme i samo sam mogao da prekrstim prste. Jokić je izvanredan košarkaš"



tagovi

Pariz 2024Stiv Kerkošarkaška reprezentacija Srbijekošarkaška reprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara