Boutrajt iz Ljubljane u Saratov

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.20. | 17:34

Američki košarkaš potpisao za Avtodor

Nakon serije loših rezultata u poslednjih nekoliko nedelja, Cedevita Olimpija odlučila je da napravi određene rezove. Ceh je pre samo nekoliko dana platio trener Slaven Rimac, umesto kojeg je na klupu zaseo bivši strateg Primorske, Jurica Golemac, a među prvima je otišao i američki plejmejker, Rajan Boutrajt. Ipak, on je relativno brzo pronašao novi angažman, pošto će do kraja tekuće sezone igrati za Avtodor iz Saratova.

Iako sam Rajan Boutrajt zaista nije igrao loše u poslednje vreme, niti je bio u nekakvom padu forme, sportski direktor Cedevita Olimpije, Sani Bečirović je pri raskidu saradnje istakao da klub nije bio zadovljan njegovim igrama.
„Rajan se priključio našem timu pred početak nove sezone. S obzirom na to da je svojevremeno bio jedan od lidera u Cedeviti Zagreb, očekivali smo da to bude i ove sezone u Ljubljani. Međutim, on nije ispunio naša očekivanja, tako da smo odlučili da raskinemo ugovor sa njim. Želimo mu mnogo sreće u nastavku karijere“, rekao je u kratkoj izjavi Bečirović nakon Boutrajtovog odlaska.

Izabrane vesti

Bilo kako bilo, Rajan će sa Avtodorom, koji nastupa u VTB ligi, igrati sve do samog kraja tekuće sezone. Ruski klub iz Saratova ne može da se pohvali nekim pristojnim rezultatima u poslednje vreme, pošto je nanizao čak pet uzastopnih poraza, ali i dalje ima kakve-takve šanse da se plasira u plej-of.

U toj nameri će im Boutrajt sigurno umnogome pomoći, pošto je američki plejmejker u ABA ligi dolazio do proseka od 11,5 poena po melu, a uz to je upisivao 2,6 skokova i 2,9 asistencija za prosečan indeks od 11,4. Najbolju partiju pružio je protiv Crvene zvezde u Ljubljani kada je dobacio do 17 poena, a uz to je imao šest skokova i tri asistencije za nešto više od 28 minuta provedenih na terenu.

Sam Rajan Boutrajt ističe da je veoma zadovoljan što će imati priliku da zaigra u regionalnoj ligi u istočnom delu Evrope.
„Veoma sam srećan što sam došao u Avtodor. Nadam se da ćemo nastaviti da igramo dobro i jako sam zadovoljan što ću zaigrati u VTB ligi. Priznajem, uvek sam osećao da je ovo šampionat u kojem bih mogao da uspem. Zahvaljujem se klubu na pruženoj prilici“, istakao je Boutrajt po dolasku u Rusiju.

Mnogi ga ove sezone pamte i po „incidentu“ na samom kraju utakmice u Baru protiv Mornara, kada ga je jedan navijač domaćih napao kartonskom vuvuzelom, jer je Amerikanac oteo loptu i zakucao kada su domaći samo želeli da puste da preostalo vreme istekne.

Foto: ABA liga (KK Cedevita Olimpija / Jurij Kodrun)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara