Loni Voker (AFP)
Loni Voker (AFP)

Bostonov višak je Realova velika želja

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.10.24. | 13:32

Kraljevski klub naciljao NBA igrača

Nešto je slabije Real Madrid ušao u sezonu i tim Ćusa Matea se i dalje traži. Posle poraza u finalu Superkupa Španije od Unikahe usledio je šokantan poraz od novog prvoligaša Korunje, a zatim i dva poraza u gostima u Evroligi. Bilo je priča da će Ksavijer Rejtan-Mejs dobiti otkaz jer se pokačio sa veteranima u svlačionici, ali je to na kraju ispeglano i deluje da je Realu malo krenulo na bolje.

Vezali su dve pobede u domaćem šampionatu i dve pobede na svom parketu u Evroligi, gde su pobedili Partizan Mozzart Bet i srušili aktuelnog šampiona Panatinaikos. Pred duel sa Crvenom zvezdom (četvrtak, 20.45) u petom kolu Evrolige, pojavila se informacija da su zainteresovani za američkog košarkaša Lonija Vokera.

Dobio je otkaz u Boston Seltiksima jer u rosteru šampiona NBA lige nema mesta za njega i Real Madrid želi da ugrabi tu priliku i dovede ga, prenosi "Basket News". Zbog povrede Andreasa Feliza jure još jednog beka na tržištu i 25-godišnjak visok 193 centimetara je idealno rešenje. Takođe traže još jednog visokog igrača zbog povrede Usmana Garube.


Glavno pitanje ostaje da li bi Loni Voker želeo da dođe u Evropu momentalno, s obzirom da bi mogao da sačeka još neku ponudu u najjačoj ligi sveta. Real Madrid će sačekati njegovu odluku, pošto i dalje ima opciju da igra u razvojnoj ligi za Mejn Seltikse.

Za šest sezona u NBA ligi, Voker je odigrao 322 utakmice, 88 kao starter, za San Antonio Sparse, Los Anđeles Lejkerse i Bruklin Netse. U proseku u karijeri beleži 9,8 poena, 2,3 skoka i 1,3 asistencija za 20,3 minuta.

Prošle sezone je za Bruklin Netse igrao 17 minuta u proseku i imao 9,7 poena, 2,2 skoka i 1,3 asistenciju u proseku.


tagovi

KK Real Madrid

Ostale vesti


Najviše komentara