Boriša Simanić (©MN Press)
Boriša Simanić (©MN Press)

Boriša Simanić odigrao prvu utakmicu posle godinu dana!

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.09.24. | 15:18

U pobedi Igokee

Borba je trajala duže od godinu dana, ali stigla je najlepša vest - Boriša Simanić odigrao je prvu utakmicu otkako mu je pre nešto više od godinu dana izvađen bubreg posle nezgodnog udarca koju je dobio u završnici duela sa Južnim Sudanom!

Simanić je odigrao 18 minuta u pobedi nad Borcem iz Banjaluke rezultatom 81:54 (14:21, 25:23, 25:4, 17:6) i skupio osam poena uz četiri skoka, dve ukradene i jednu podeljenu loptu. Fantastična vest za kompletnu košarkašku javnost i pogotovo momka koji je prošao dug put u poslednjim mesecima.

Izabrane vesti

Borili su se doktori prošle godine da mu sačuvaju bubreg i nisu uspeli, usledio je višemesečni oporavak protkan različitim prognozama po pitanju toga da li će moći ikada ponovo da zaigra košarku. Ostao je dosledan i istrajan, uporan i vredan, nije dozvolio da potone čak i kada je sam rekao da se oseća kao da su ga svi zaboravili, a to mu se polako isplaćuje.

Dobra rola u pobedi Igokee mogla bi da ga dovede korak bliže potpisivanju ugovora. Podsetimo, on je krajem avgusta počeo da trenira sa timom iz Laktaša, ali trener Nenad Stefanović nije želeo da ga gura u vatru pre vremena, već ga je postepeno testirao i uključivao u sve jači trenažni proces. Počeo je sa individualnim radom, prešao zatim na timski bez kontakta, da bi se konačno probila i ta barijera pa je prošlogodišnji reprezentativac Srbije uspeo da radi potpuno ravnopravno sa ostatkom ekipe.

Iz tog razloga trenera Stefanović odlučio je da mu ukaže šansu i poverenje, pa mu je dao prve minute na parketu nakon više od godinu dana. I ostavio solidan utisak. Ostaje sada da se vidi da li će i u kom trenutku Igokea da Simanića nagradi i ugovorom, s obzirom da je ekipi potreban igrač njegovih karakteristika.

Što se ostalih strelaca tiče, u domaćem sastavu najefikasniji bio je Terel Karter sa 15 poena i četiri skoka, dok su po 10 poena imali Ognjen Radošić, Sakar Anim i Strahinja Gavrilović. Kod Banjalučana 14 poena imao je Srđan Gavrić.

Bravo za Borišu Simanića i njegovu borbu!


tagovi

Boriša SimanićIgokeaBorac Banjaluka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara