Borac neće uzmicati pred Sutjeskom

Vreme čitanja: 4min | sre. 22.01.20. | 10:54

Đorđe Majstorović forsira dobru odbranu kao ključ trijumfa na gostovanju Nikšićanima

Ukoliko je postojala nedoumica oko pitanja ko je suvereni vladar KLS i ABA 2 lige, Borac je istu dilemu razrešio u minule dve sedmice. Niz kome se više ne nazire kraj, gde je čačanski tim savladao MZT, Rogašku, Dinamik, Slobodu, učvrstili su ga na čelu oba takmičenja. Onda se desilo još nešto po Borac potpuno relaksirajuće. Vest da je Split sa 98:85 sinoć savladao skopski tim dodatno je oslobodila Čačane ma kakvog pritiska. Trenutno razlika na tabeli između MZT-a i Borca iznosi samo bod, a ostvari li se pobeda u Nikšiću, Borcu se smeši jako lep kapital u odnosu na trenutno glavnog rivala.

Dakle, MZT je u problemu, ali takav rasplet na Gripama nije jedino što ih ovog jutra tišti. Naime, Makedonci su juče kažnjeni od ABA 2 lige i to ne samo novčanom kaznom od 15.000 evra, već i igrom bez navijača na sledećoj utakmici zbog organizacionih propusta na meču sa Sutjeskom u 16. kolu ABA 2 lige. Razlog je prekid utakmice u poslednjoj četvrtini kada su navijači domaćih vređali službena lica, naravno i sudije zbog čega je meč sa Sutjeskom bio prekinut na 24 minuta, dok tribine nisu napustile pristalice domaćina…  

Izabrane vesti

To dodatno demorališe MZT, a šta je sa Čačanima? Elem, oni prosto plene svojom borbenošću, timskom igrom, talentom, požrtvovanjem, svojim rezultatima, pa je ekipa došla do toga da svi ovosezonski ciljevi budu gotovo izvesni. Razume se, ništa još nije završeno, ali ukoliko se sublimira sve viđeno, onda je četa Marka Marinovića najviše zaslužila da se preseli u viši rang.

Strateg Borca Marko Marinović apostrofira motiv kao moćno oružije protivnika u narednom okršaju.
,,Nema sumnje, ispred nas je jedno od najzahtevnijih gostovanja, naročito ako se ima u vidu da Sutjeska još uvek ima šanse za plasman u plej-of. Nikšićani su izgubili nekoliko mečeva koje verovatno nisu planirali. Zbog toga će domaćin biti jako motivisan, jer bi mu svaka pobeda veoma značila. Što se nas tiče, ovaj duel dolazi nakon dve veoma teške utakmice prošle nedelje protiv Rogaške i Slobode. Ali nikad nismo tražili alibi u umoru, pa nećemo ni ovog puta”, izjavio je šef struke Borca.

Bez obzira na silan izazov, kormilar Čačana poručuje: ,,Idemo u Nikšić da pružimo svoj maksmimum, kao što uvek i činimo. Naravno, neće nam biti lako, Sutjeska je dobra ekipa sa iskusnim pojedincima poput Pavlićevića, Kneževića, Lalovića… Bez obzira na sve navedeno, ukoliko nam se bude ukazala šansa, mi ćemo je iskoristiti. Eventualna pobeda biće nam od velikog značaja, jer ćemo se dodatno učvrstiti u vrhu ABA 2 lige”, smatra Marinović.

Đorđe Majstorović, najiskusniji igrač u taboru Borca, pred polazak u Nikšić analizirajući narednog protivnika istakao je Nikolu Pavlićevića kao udarnu iglu Sutjeske.
,,Pred nama je jedno od najtežih gostovanja u ABA 2 ligi, kako zbog kvaliteta protivnika, tako i zbog uslova u kojima se igra meč, a koji nisu baš idealni. Sutjeska je poprilično nezgodna ekipa, naročito kada igra kod kuće. U redovima protivnika posebno bih istakao Pavlićevića, odličnog šutera, koji ako je raspoložen za igru može dosta da namuči rivala. S druge strane, ako mu nije dan, kao ni ostatku tima, u stanju su da izgube od lošijih rivala i ubedljivom razlikom“, rekao je centar Čačana.

Prekaljeni košarkaš ističe da je kvalitetna igra u defanzivi ključni segment koji Borcu može doneti povoljan rezultat.
,,Nema previše prostora za dublju analizu protivnika, jer smo u nedelju imali izuzetno važan meč KLS – u protiv Slobode. Ipak, u Nikšić putujemo sa željom da nastavimo u pobedničkom ritmu. Ukoliko ponovimo partije iz prethodnog perioda, to je izvesno. Moram da naglasim da samo dobrom odbanom možemo do trijumfa. Ako budemo na visini zadatka u defanzivi, verujem da napad neće biti problem, a onda će pobeda doći kao nagrada za dobar posao“, dodao je Majstorović.

Kasnije Borac gostuje Mladosti pa dočekuje zbog sinoćnje pobede ponosni Split.

Toliko o Borcu, jer sada je red da pomenemo i OKK Novi Pazar koji igra sa Rogaškom. Tačno, novopazarski košarkaši trenutno se nalaze u donjem domu ABA 2 lige, a deli ih tek tri boda od rivala koji je na samoj ivici plej-of zone. Oba tima zbog toga moraju da žure, pa napetost prosto bije u uoči pred meč 17. kola.  Ako je pitanje da li nam sledi neizvesnost, pogledajmo u oči utakmici šestog kola između ove dve ekipe. Na kraju meča došao je X, pri konačnih 87:87, dok je nakon produžetka Rogaška slavila sa 98:97. Možda je sada trenutak da Novi Pazar uzvrati gostoprimstvo, odnosno revanšira se rivalu za ovaj poraz.

ABA 2 liga – 17. kolo

Utorak
Split – MZT Skoplje 98:85

Sreda
18.00: (5,00) Sutjeska (19,0) Borac (1,20)
20.00: (1,45) Novi Pazar (15,0) Rogaška (3,05)

Četvrtak
18.00: Široki Brijeg - Sloboda Tuzla
18.00: Helios - Spars Sarajevo
19.00: Dinamik – Lovćen 1947

* Kvote su podložne promenama

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović
FOTO: KK Borac Čačak


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara