Bomba na pomolu: Real Madrid hoće Luisa Skolu!

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.09.19. | 20:19

Traži ga i Boka juniors, kao i San Lorenco

Srebrna medalja oko vrata, mesto u idealjnoj petorici, naklon košarkaške publike širom sveta, a posle Mundobasketa možda i još jedan vredan ugovor za Luisa Skolu. Argentinski veteran, koji je oduševio plenetu igrama na Prvenstvu sveta u Kini, nalazi se u sferi interesovanja ni manje ni više nego – Real Madrida.

Karaljevski klub je, prema saznanjima Marke, raspoložen da centarsku liniju pojača 39-godišnjim košarkašem. Zasad se sve svodi na opipavanje pulsa, ali je očigledno da se nešto dešava čim tako uticajan list dovodi Skolu u vezu sa timom Pabla Lasa. U Madridu su procenili da godine nisu ograničavajući faktor, iaako je Luis na samom kraju karijere, a ne smeta im ni gužva koju su napravili pod košem, jer već imaju Valtera Tavareša, Entonija Rendolfa, Treja Tompkinsa, Felipea Rejesa, doveli su Džordana Mikeja, a iz podmlatka u prvi tim prebacili 17-godišnjeg talenta Usmana Garuba. Procena je da će tokom sezone Madriđani igrati maltene u NBA ritmu, očekuje ih najviše 90 utakmica na svim frontovima, pa će biti dovoljno minuta za sve igrače, pa i za Skolu, koji bi osim košarkaškim umećem pomogao iskustvom, ali i pravljenjem pobedničke atmosfere.

Izabrane vesti

Jak adut Reala u eventualnim pregovorima biće trojica Argentinaca u belom dresu. Starosedelac Fakundo Kampaco, kao i Niko Laprovitila i Gabrijel Dek, koji su ovog leta stigli u glavni grad Španije, mogli bi da budu od koristi u nameri da privole svog kolegu iz državnog tima da im se pridruži u novom klubu.

Ono što je donekle ograničavajući faktor za Real jeste saznanje da bi prvo morao da dobije dozvolu Baskonije, jer tim iz Vitorije i dalje polaže prava na potpis Luisa Skole, pošto je takav dogovor postignut pre 12 godina, kad se Luis otisnuo u NBA ligu. Verovatno bi Madriđani morali da plate neku vrstu obeštećenja rivalu iz ACB lige. Plus, sam Skola je ranije u intervjuima govorio kako na teritoriji Španije ne može da igra ni za jedan drugi klub osim Vitorije, čiji je dres nosio od 1998. do 2007.

Luis Skola je trenutno slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa kineskim Šangaj Šarksima, a kao takav interesantan je klubovima iz domovine. Zovu ga Boka juniors i Sal Lorenco, dok je osim interesovanja Reala iskusnom centru privlačan i ostanak u Kini, gde bi dobio značajno unosniji ugovor nego u Argentini ili u Evropi.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara