Klej Tompson (©AFP)
Klej Tompson (©AFP)

Bomba detonirana: Klej Tompson ide u Dalas!

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.07.24. | 20:49

Posle 13 godina napustio Golden stejt

Bomba je detonirana! Klej Tompson je posle 13 godina otišao iz Golden stejta i dogovorio trogodišnju saradnju vrednu 50.000.000 dolara sa Dalasom, javlja uvek dobro informisani Adrijan Vojnarovski sa ESPN-a.

Dogovor je takav da će poslednja godina ugovora biti opciona tako da će igrač sam odlučiti da li će je aktivirati ili ne. U istom trejdu, put San Franciska ide Džoš Grin, ali će on biti odmah trejdovan u Šarlot.

Izabrane vesti

Iako je ophrvan povredama u poslednjih par sezona, Tompson će svakako biti važna karika u Dalasovom lancu u kojem bi mogao da čini važan šraf. Posebno će biti zanimljivo videti kako će funkcionisati sa Lukom Dončićem i Kajrijem Irvingom.

Nakon što je postalo poznato da će jedan od najboljih šutera lige otići iz Golden Stejta, bio je dovođen u vezu i sa Denver Nagetsima gde bi bio saigrač sa Nikolom Jokićem, dok se u priču ozbiljno uključila i Filadelfija, međutim na kraju je Dalas izašao kao pobednik iz cele priče.

Tompson je sa Voriorsima osvojio četiri šampionska prstena, a zajedno sa Stefom Karijem je činio jedan od najubojitih bekovskih tandema u istoriji NBA lige.

Jedna era je definitivno završena.


tagovi

Klej TompsonDalas MaveriksGolden Stejt Voriors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara