Boldvin i Braun (©FotoJet)
Boldvin i Braun (©FotoJet)

Boldvin i Braun odlaze iz Makabija

Vreme čitanja: 1min | uto. 18.06.24. | 12:16

Razlog - rat u Izraelu

Iako imaju važeće ugovore sa Makabijem iz Tel Aviva i za narednu sezonu, Vejd Boldvin i Lorenco Braun ih neće ispoštovati do kraja. Razlog, sasvim jasan - rat u Izraelu koji još traje i ne namerava da stane. Kada je tako, ni američkom dvojcu bekova se ne ostaje u takvom okruženju.

Između ostalog, Boldvin je i potvrdio da će od naredne sezone biti na drugoj adresi, dok se već duže vreme spekuliše da će se na isti put odlučiti i Braun.

Izabrane vesti

"Ovo je bio moj poslednji meč ovde", kazao je Boldvin po osvajanju domaće krune sa "ponosom Izraela" pa dodao: "Idem negde drugde, prekinuću ugovor (traje do sezone 2024/25). Razlog je jasan, radi se o porodici i strahu oko budućnosti. Nije ovo bila laka odluka, imam veliku ljubav prema ovom klubu koji mi je kao porodica. Ne znam da li će još neko otići, znam da ja idem."

Njegovim korakom će sem Brauna krenuti i centar Džoš Nibo koji će po svemu sudeći potpisati saradnju sa Olimpijom iz Milana, a očekuje se još odlazaka. Veliko je pitanje kako će izgledati Makabijev tim dogodine.

Ogromne su šanse da će šampion Izraela i naredne sezone domaće utakmice u Evroligi igrati u Beogradu, a u tek završenoj takmičarskoj godini su u elitnom takmičenju bili na pragu odlaska na Fajnal for pošto su u plej-ofu posle pet utakmica izgubili od kasnijeg šampiona, Panatinaikosa.


tagovi

Vejd BoldvinLorenzo Braun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara