Bogdan Bogdanović (AFP)
Bogdan Bogdanović (AFP)

Bogdanović pogađao kada je trebalo, Jang dobio šuterski obračun sa Tomasom

Vreme čitanja: 4min | čet. 24.10.24. | 04:09

Bogdan nije namestio ruku, ali je imao solidnu rolu

Nije bio idealan početak sezone za Bogdana Bogdanovića, koji je za 27 minuta na parketu postigao osam poena, uz šut iz igre 2/6, sve za tri poena, uz dva pogođena slobodna bacanja. Upisao je i po dva skoka, asistencije i blokade, uz takođe i dve izgubljene lopte. Na kraju može da bude zadovoljan jer je njegova ekipa savladala Bruklin Netse rezultatom 116:110.

Očekivao se lak posao Atlanta Hoksa protiv Bruklin Netsa, ali su gosti iz Njujorka pružili ozbiljan otpor ekipi Bogdana Bogdanovića. Zaboravljeni Ben Simons dirigovao je igrom Netsa od samog početka, dok je Kem Tomas radio ono što smo očekivali od njega i opravdao da za njega ne postoji loš šut. Pogodio je samo jedan od sedam za početak, a Tre Jang poenterski je bio miran u prvoj deonici, ali je razigravao i asistencijom učestvovao u trojci prvog pika sa drafta Zakarija Rizašoa, koji se upisao iz prvog šuta u NBA karijeri. Bogdan Bogdanović promašio je prva dva šuta, a jedino vredno pomena što je uradio je blokada nad Kemom Tomasom.

Izabrane vesti


Atlanta je imala +6 posle prve deonice, ali se sve okrenulo u drugom kvartalu. Ben Simons bušio je odbranu Hoksa i nameštao lake koševe i svi su se redom razigrali: Zair Vilijams, Džejlen Vilson, Nik Klekston... Kapiten reprezentacije Srbije je promašio sva četiri šuta za 14 minuta i poluvreme završio bez poena, uz dve blokade, dok je njegova Atlanta imala velikih problema. Bruklin je preokrenuo i do kraja poluvremena nije ispuštao prednost. Jedini raspoložen kod Hoksa je bio Onjeka Okongvu, koji je postigao 14 poena, ali na krilima Kema Tomasa su Netsi održali prednost i imali su +4 na poluvremenu, što je bilo iznenađujuće.

Hoksi su se vratili u trećoj četvrtini u egal i gledali smo pravu rezultatsku klackalicu tokom cele deonice. Pred kraj kvartala, Bogdan Bogdanović pogodio je prvu trojku na meču, a zatim i iznudio faul i pogodio oba penala, čime je sa pet vezanih poena doneo prednost Jastrebovima. Posle jednog pogođenog bacanja Denisa Šrudera za izjednačenje, nismo videli koš uopšte u poslednjem minutu i pred poslednju četvrtinu bilo je nerešeno.


Odmah u prvom napadu je srpski košarkaš pogodio trojku na asistenciju Treja Janga i Hoksi su posle tog pogotka i dva pogođena bacanja Džejlena Džonsona otišli na +5 i preuzeli kontrolu nad utakmicom. Hanter je nastavio gde je stao u prvom poluvremenu, kao i Okongvu, pa su uz dirigentsku palicu Janga otišli Hoksi prvi put na dvocifrenu prednost na pet minuta do kraja. Isključen je Nik Klekston zbog jakog faula nad Dajsonom Denijelsom i bio je olakšan posao domaćinu u završnici.

U poslednja tri minuta, Atlanta je ušla bez Bogdana koji se preselio na klupu. Kem Tomas nije dozvoljavao da se Hoksi odlepe u završnici i održavao je dramu, pošto je vratio svoj tim na četiri poena zaostatka. U penal završnici je Tre Jang bio mirne ruke, iako je neverovatni Tomas uspeo sa dve trojke da vrati Netse na samo dva poena zaostatka na dve sekunde do kraja. Tada je Jang sa dva bacanja doneo +4 i meč je bio rešen.

Tre Jang je bio najbolji sa 30 poena i 12 asistencija, Onjeka Okongvu ubacio je 28 poena (11/12 iz igre, 6/6 slobodna bacanja). Kem Tomas je bio najbolji kod Netsa sa 36 poena. Vilson je dodao 16, Džonson 14, Šreder 13 poena.

U gradu bratske ljubavi, Filadelfija Seventisiksersi dočekali su Milvoki Bakse bez Džoela Embida i Pola Džordža, koji će propustiti celu prvu nedelju nove sezone. Uspeo je domaćin da se drži jednu četvrtinu, ali bez dvojice najboljih igrača nisu mogli više. Baksi su slavili rezultatom 100:81.

Sjajni Tajris Meksi držao je Filu tokom prve deonice, koja je čak imala i poen prednosti nakon prvog malog odmora, ali više od toga nisu mogli. Silovitom drugom četvrtinom Baksi su preokrenuli i na poluvreme otišli sa +12, dok je u trećoj četvrtini ta prednost otišla i na +20 i tu je bio kraj za Seventisikserse.

Raspoloženi su bili Lilard i Janis na startu nove sezone. Dejm je ubacio 30, a Adetokumbo 25 poena uz 14 skokova. Meksi je bio najbolji kod File sa 26 poena.


NBA (noć sreda na četvrtak)

Detroit – Indijana 109:115

/Kaningem 28 – Tarner 20/

Majami – Orlando 97:116

/Rozir 19 – Bankero 33/

Filadelfija – Milvoki 109:24

/Meksi 26 – Lilard 30/

Toronto – Klivlend 136:106

/Buše 18 – Mobli 25/

Atlanta – Bruklin 120:116

/Jang 30 – Tomas 36/

Nju Orleans – Čikago 123:111

/Ingram 33 – Lavin 27/

Hjuston – Šarlot 105:110

/Grin 28 – Bol 34/

Juta – Memfis /u toku/

Portland – Golden Stejt Voriors /u toku/

LA Klipers – Finiks /u toku/




tagovi

Bogdan Bogdanović

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara