Bogdan Bogdanović (©Star Sport)
Bogdan Bogdanović (©Star Sport)

Bogdanović: Južni Sudan jedan od najtežih mečeva; Zajedništvo nije odjednom nastalo

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.08.24. | 13:54

“Iskreno, bilo je jako teško spremiti se za tu utakmicu. Samim dolaskom na Igre znali smo šta je cilj. Pored svih problema i poteškoća u glavama nam je bio samo jedan cilj – medalja“, poručio je Dobrić

Reči selektora Svetislava Pešića na konferenciji za novinare po sletanju u Beograd jasno su ukazale na to koliko je veliki rezultat napravljen u Parizu, sa njim su saglasni kapiten Bogdan Bogdanović i njegov saborac Ognjen Dobrić.

As Atlante Hoksa i drugi turnir sa kapitenskom trakom na ruci završava uz osvojenu medalju. Ipak, kaže da ništa ne bi bilo moguće bez podrške najbližih, koji su uz igrače bili od prvog dana.

Izabrane vesti

“Zahvalio bih se svima na podršci, pre svega našim porodicama, bili su oko svih nas. Bili su najveća podrška svima nama. Napravili smo takvu atmosferu koju smo gradili godinama“, izjavio je Bogdanović.

U dahu je nastavio...

“Zajedništvo nije odjednom nastalo, već međusobnim poštovanjem, na treningu i utakmicama. Svi su stavili tim ispred sebe. Nismo znali koji su naši dometi, ali znali smo da su dosta visoki. Verovali smo u to i to nam je bila ogromna motivacija na svakom treningu. Trudili smo se da što više vremena proveli zajedno, da bismo radili na atmosferi. Znam da se pamte samo poslednje utakmice, ali ceo turnir je bio dosta težak. Jedna od najtežih utakmica mi je bila protiv Sudana. Od tada kreće trošenje, pa gubimo od Australije 24 razlike... Olako se shvataju utakmice koje su prošle i koje su dobijene. Mi kao sportisti znamo kroz šta smo prošli. To nas ujedinjuje“.

Jedan od heroja pobede nad Nemačkom Ognjen Dobrić kratko je dodao da je bilo izuzetno teško spremiti za utakmicu za bronzu, posle izgubljenog polufinala od Amerikanaca.

“Iskreno, bilo je jako teško spremiti se za tu utakmicu. Samim dolaskom na Igre znali smo šta je cilj. Pored svih problema i poteškoća u glavama nam je bio samo jedan cilj – medalja. Znali smo šta moramo da uradimo protiv Nemačke, odigrali smo dobar meč, došli do medalje koja je bila cilj. Imali smo dovoljno energije u sebi da dođemo do cilja“, poručio je odlični šuter.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijePariz 2024Bogdan BogdanovićOgnjen Dobrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara