Bogdanović i Bjelica u ritmu Džeza

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.10.19. | 13:54

Na teren će i Boban Marjanović i Nikola Jokić

Odbrojavamo sitno, pošto je još tačno osam dana ostalo do početka nove sezone u NBA ligi. Dok se svi polako pripremaju za početak nove takmičarske godine u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, klubovi obavljaju poslednje pripreme i igraju utakmice u predsezoni. Njih će, na programu večeras, biti tačno šest.

Krenimo prvo od onog koji će se igrati u Solt Lejk Sitiju. Juta će dočekati Sakramento i nadaće se prvom trijumfu u ovoj predsezoni. Nakon pravog debakla od Milvokija gde su izgubili sa čak 34 poena razlike, te tesnog poraza od Pelikansa koje je predvodio čudesni Zajon Vilijamson, Džezeri će pokušati da ne ustuknu pred Kingsima.

Izabrane vesti

Za razliku od Jute, Kingsi jesu upisali jednu pobedu i to nad Finiksom pre tri noći. Doprinos su tada dali i Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, mada je glavnu ulogu vodio Foks koji je ubacio 18 poena. Ukupno gledajući sve tri do sada odigrane utakmice, srpski duo uglavnom zbirno dolazi u proseku do 18 poena po utakmici, što je sasvim zadovoljavajuć učinak. Nešto bolji u ovom segmentu je Bogdanović, ali Bjeličin doprinos se meri i sasvim dobrom igrom u odbrani.

Ipak, tokom predstojeće noći, najveći broj reflektora biće uperen ka Los Anđelesu gde će Lejkersi ugostiti Golden Stejt Voriorse. Daleko od toga da su blistali i jedni i drugi za sada, pa bi pobedom na ovom meču možda udarili veliki pečat i pokazali koliko zapravo mogu daleko da doguraju ove sezone. Kao i uvek do sada, jednu od glavnih reči kod Ratnika vodiće Stef Kari, dok će se kod Jezeraša verovatno o svemu pitati Lebron Džejms.

Na teren predstojeće noći će i Nikola Jokić. Denver je neporažen u dosadašnjem delu predsezone, a srpski košarkaš iz utakmice u utakmicu podiže nivo igre i čini se da će biti i više nego spreman za nove izazove u takmičarskoj godini koja je pred nama. Protiv Klipersa je pre tri noći došao do dabl-dabl učinka (10 poena, 11 skokova), dok protiv Portlanda nije igrao.

Ne smemo zaboraviti ni Bobana Marjanovića, koji će zajedno sa Lukom Dončićem želeti večeras da odvede Maverikse do prve pobede u predsezoni. Preko puta će biti, za sada, veoma raspoložena ekipa Oklahome, pa treba očekivati zaista veliku borbu. Marjanović se odlično uklopio u sastav Dalasa – protiv Milvokija je ubacio čak 16 poena, na meču sa Detroitom je imao četiri poena, a na uvodnom susretu sa Oklahomom je dobacio do sedam poena. Sa druge strane, slovenački košarkaš će bez sumnje biti predvodnik Dalas Maveriksa ove sezone, što uostalom pokazuje i u ovim pripremnim mečevima.

U preostala dva večerašnja meča, Majami će dočekati Atlantu, dok će Memfis igrati sa Šarlotom.

NBA - PREDSEZONA

Utorak
01.30: Majami - Atlanta
02.00: Memfis - Šarlot
02.30: (1,50) Dalas (13,0) Oklahoma (2,95)
03.00: Juta - Sakramento
04.00: (3,35) Finiks (14,0) Denver (1,40)
04.30: Los Anđeles Lejkers - Golden Stejt

Napomena: Kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara