Bogdan Bogdanovič (© FIBA)
Bogdan Bogdanovič (© FIBA)

Bogdan presrećan: Nismo spavali posle Amerike! Jutros ustali u 7.00 i pokazali pobednički mentalitet

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.08.24. | 13:12

Utisci Bogdana Bogdanovića, Vasilija Micića i Filipa Petruševa

Decenijama smo posle poraza u polufinalima u košarci ostajali bez gasa, bez emocija i bez bronze... Danas ta tradicija je prekinuta. Ova ekipa je pokazala poseban nivo pobedničkog karaktera, sa Nikolom Jokićem i Bogdanom Bogdanovićem na čelu tima. Bez obzira na srceparajući poraz od Drim tima u četvrtak, Orlovi su danas ponovo uzleteli i rutinski savladali Nemce za medalju na Olimpijskim igrama. Prvu bronzu još od 1999. godine.

Izabrane vesti

"Jao, presrećan sam majke mi", bilo je prvo što je Bogdanović rekao u kameru RTS-a po završetku utakmice.

Kapiten Srbije bio je prvi među jednakima, vukao tim, pogađao ključne trojke, ništa drugačije nije bilo ni danas protiv Nemaca, ali se čini da je i njemu, kao i nama svima i dalje u glavama meč protiv Amerike kada smo ih bacili na kolena.

"Teško je bilo. Nismo spavali posle Amerike, danas smo ustali u sedam ujutru zbog termina, ali smo pokazali karakter, pokazali smo pobednički mentalitet".

Otkrio je Bogdanović i tajni recept, onaj iz Manile.

"Kada je dobra družina, onda je sve lagano. Mi smo svi jednaki. Zahvalan sam saigračima na tome. Svaka nam čast", dodao je emotivni Bogdanović.

Slično je pričao i Vasilije Micić koji je najbolju partiju na turniru sačuvao baš za Nemce.

"Meni je ovo najveći uspeh u karijeri. Generalno imam problem da pokažem emocije, ali meni je ova bronza kao zlato. Najznačajniji uspeh u karijeri".

Upitan dvostruki osvajač Evrolige i višestruki MVP u dresu Efesa da prokomentariše i svoje izdanje.

"Nije bitna moja partija. Svi smo tu da pomognemo i damo maksimum. Nekada to bude dobro, danas je bilo. Nekada lošije, ali bitan je samo tim".

Nastavio je u tom tonu:

"Ja bih naveo sve igrače, od Plavišića, Petruševa, Dobrića, Bogdana, Jokića, Davidovca, Milutnova, svi smo dali doprinos, ali naravno Bogdan i Joka najviše".

Potom je na scenu stupio Filip Petrušev koji je odigrao izvanredan turnir, kao idealan par sa Nikolom Jokićem u reketu.

"Fenomenalni su utisci. Zalsužili smo ovo, kroz turnir, kroz pripreme, a posebno posle onoga sa Amerikom. Najbitnije da smo uzeli medalju"

Osvrnuo se i na taj poraz u polufinalu.

"Stvarno smo se skupili, znali smo da zaslužujemo medalju. Možda je i bolje što smo igrali u 11 danas jer nismo ni stigli da razmišljamo šta se desilo protiv Amerike, odigrali sjajno protiv Nemaca i vratili im za ono od prošle godine", rekao je Petrušev.



tagovi

Pariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara