Bogdan Bogdanović u idealnoj petorci, Riki Rubio MVP

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.09.19. | 16:15

Veliko priznanje za srpskog asa

Samo medalja oko vrata nedostaje Bogdanu Bogdanoviću na kraju Mundobasketa. Prva zvezda srpske reprezentacije izabrana je u idealnu petorku Svetskog prvenstva, a izborio se i da bude najbolji strelac takmičenja.

Bogdan Bogdanović je deo idealne petorke, u kojoj su pored njega i dvojica Španaca Riki Rubio i Mark Gasol, Francuz Evan Furnije i Argentinac Luis Skola.

Izabrane vesti

Srpski as je odneo i trofej za najboljeg strelca turnira, jer je ubacio 183 poena, jedan više od Australijanca Petija Milsa.

A, sasvim očekivano, titulu za najboljeg igrača Svetskog prvenstva (MVP) dobio je Riki Rubio. Kreator igre reprezentacije Španije, novog prvaka sveta, zaista je igrao sjajno od početka do kraja turnira, predvodio je svoj tim, koji čak nije ni bio u uskom krugu favorita za zlato, do velikog trofeja.


Košarkaška reprezentacija Srbije je Mundobasket završila na petom mestu, ali kao ekipa sa najvećim brojem poena (753) i drugim brojem ubačenih trojki (81)! Time su naši momci pomogli i akciju "Više od koša" u sklopu koje je kompanija MOZZART donirala 2.000.000 dinara u humanitarne svrhe!


Prvenstvo u Kini je pokazalo da će Bogdan Bogdanović biti lider reprezentacije Srbije u narednim godinama.

Sjajni as Sakramenta Bogdan Bogdanović prednjačio je u trojkama kada je naša reprezentacija u pitanju - pogodio je čak 35 šuteva van linije 6,75 metara. To je važno jer je kompanija MOZZART ovoga leta donirala 10.000 dinara za svaku trojku i 1.000 dinara za svaki koš.

Orlovi su se potrudili trojkama, a ubacili su čak 81 put za tri poena i koševima na Mundobasketu da što više zaradimo zajednički za one kojima je to najpotrebnije, a kompanija Mozzart će dodatno nagraditi taj trud. Zato smo odlučili da umesto 1.574.000 dinara, koliko je prikupljeno u akciji "Više od koša", u humanitarne svrhe uplatimo ravno 2.000.000 dinara!

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara