Bogdan Bogdanović (©Reuters)
Bogdan Bogdanović (©Reuters)

Bogdan bez zadrške: Amerima ne treba ovakva pomoć sudija, želeo sam da pobedim i njih

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.08.24. | 23:54

"Mi nismo imali takvu vrstu pomoći kada su nas oni hvatali sa dve ruke. Ipak, ne želim da razmišljam kao gubitnik i vadim se na njih."

Sportski je Bogdan Bogdanović prihvatio poraz od Amerikanaca u polufinalu Olimpijskih igara. Čak je i koju suzu pustio, ali isto tako u razgovorima za strane medije posle meča nije mogao da ostane imun an pojedine odluke sudija koje se, mora se to naglasiti, u velikoj meri uticale na konačan rezultat.

"Hvala svima na lepim rečima, bio je ovo težak poraz, ali sam ponosan na način na koji smo se borili“, apostrofirao je kapiten Srbije najpre.

Izabrane vesti

Bogdanović je naglasio da i pored poraza ekipa nikada nije izgubila borbenost.

"Nismo odustali i to je nešto na šta možemo da budemo ponosni.“

Dotakao se i spornih sudijskih odluka tokom meča.

"Pokušali smo da razgovaramo sa njima, oni nisu pokušavali da razgovaraju sa nama, ali u redu je. Amerikancima ne treba ta vrsta pomoći protiv nas. Znate, mi nismo imali takvu vrstu pomoći kada su nas oni hvatali sa dve ruke. Odigrali smo najbolje što smo mogli. Mogli smo da postignemo još koji koš i sačuvamo još nekoliko poseda na kraju, ali to je košarka."

Rekao je i da želeo da pobedi i protiv sudija i kako nije razgovarao sa njima tokom cele utakmice.

"Nisam taj tip koji će pričati o sudijama, znate, i čak sam želeo da pobedim i protiv sudija. Poštovanje za nas što smo bili mirni celu utakmicu i nismo razgovarali sa njima."

Pojasnio je da i pored neslaganja oko nekih odluka, ne želi da se zadržava na njima.

"Ove sudije će biti tu, pa ne možemo sada da pričamo o njima. Ne želim da razmišljam kao gubitnik, da se vadim na sudije, bla, bla. Iako mislim da su mogli drugačije da sude. Nisam taj tip koji će da priča o njima."

Gledajući unapred,Bogdanović i njegov tim fokusirani su na pregrupisavanje za meč za bronzanu medalju.

"Za dva dana treba da se oporavimo i borimo za bronzu. Sigurno će biti teško protiv Nemačke, ali moramo da odigramo najbolju utakmicu koju možemo", zaključio je Bogdanović.


tagovi

Bogdan Bogdanovićkošarkaška reprezentacija SrbijePariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara