Bobua umalo ubacio poena koliko i Afjon za poluvreme, Efes ispustio 19 razlike za sedam minuta, Micić stavio tačku trojkom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.12.19. | 20:15

Ergin Ataman besneo i dobio tehničku grešku zbog uletanja na teren u pola akcije

Očekivala se od Anadolu Efesa lagana pobeda protiv Afjona večeras, ali daleko od toga da je sve bilo med i mleko po tim Ergina Atamana. Međutim, ono što se sigurno nije očekivalo jeste da Rodrig Bobua za jedno poluvreme upiše čak 28 poena! Neverovatni Francuski košarkaš bio je perfektan iz igre tokom uvodnih 20 minuta košarke, postigao je pet dvojki i šest trojki iz isto toliko pokušaja, što su svi ispratili sa potpunom nevericom. I protivnici, a i njegovi saigrači. Međutim, Efes je morao sebi da zagorča život, pa je slavio tek nakon uzbudljive poslednje četvrtine - 84:88.

Dovoljno je reći da je Rodrig Bobua za čitavo prvo poluvreme upisao 12 poena više u odnosu na zbir preostalih poena koje su postigli njihovi saigrači, a da je bio na samo dva poena od toga da se izjednači sa Afjonom. Međutim, domaćin je u nastavku uzvratio na fenomenalan način. Uspeo je da istopi skoro 20 poena razlike koliko je Efes imao na sedam minuta do kraja trećeg kvartala, da sa vodstvom uđe u poslednji kvartal, ali je u završnici ipak poklekao. Tačnije, dokrajčio ih je Vasa Micić veoma teškim pogotkom sa distance.

Izabrane vesti

Na kraju, Rodrig Bobua je u drugom poluvremenu upisao svega tri poena, pa je ukupno pored svog imena stao na 31. Naš Vasa Micić takođe je imao sjajnu partiju, pa je ubacio 22 poena uz sedam asistencija, a dvocifren je bio još Tibor Plajs koji je ubacio 14 poena. Sa druge strane, Pejton Oldridž je imao 20 poena, dok je odličan bio i Kori Dejvis sa 17 postignutih koševa.

Sam početak prve četvrtine nagovestio je da Afjon možda neće moći da se drži sa sastavom Ergina Atamana. Malo po malo, gosti su gradili prednost koja je do kraja deonice uspela da dostigne maksimalnih plus 13 – 14:27.

Razlika je nastavila da raste i na startu drugog kvartala kada se Afjon konačno malo trgao i vezao sedam uzastopnih poena. To, ipak, nije uspelo da ih motiviše da se aktivnije uključe u jurnjavu za Anadolu Efesom, pa je na poluvremenu prednost gostiju bila za poen veća u odnosu na stanje nakon prvih deset minuta košarke – 30:44.

I kada je već delovalo da je pred Afjonom potpuni debakl, nakon što je ekipa Ergina Atamana otišla na plus 19, desilo se pravo čudo. Efes je potpuno stao, turski stručnjak počeo je da crveni pored aut linije od besa na svoje igrače, a Afjon je iz minuta u minut prilazio sve bliže dosta slavnijem i poznatijem timu. Čak 31 poen primili su gostujući košarkaši u ovoj deonici, a onaj poslednji koš Afjona koji je postigao Gregor Horvat bio je pravo remek delo. Tako su domaći u velikom naletu i sa rezultatskom prednošću neočekivano ušli u poslednjih deset minuta igre - 61:60.

Dugo je trajala rezultatska klackalica u poslednjoj deonici. Efes je igrao zaista katastrofalno, a Ataman je od besa zbog jedne sudijske odluke uleteo na centar igrališta tokom jedne akcije. Zbog toga je zaradio i tehničku grešku, ali je to možda i urodilo plodom, pošto su njegovi košarkaši nakon toga konačno zaigrali baš onako kako se od njih i očekuje. Pogađali su važne koševe Setrač Šanli i Tibor Plajs, ali je Vasa Micić ipak bio taj koji je rešio pobednika ovog duela. Na oko 30 sekundi do kraja, srpski košarkaš postigao je trojku kojom je Efes "odlepio" na plus šest, što je bila prevelika razlika za Afjon, pa je pobeda ostala u rukama Atamanovog tima.

TURSKA 1 - 11. KOLO

Subota
Gacijantep - Sigorta 96:94
Galatasaraj - Bandirma 91:70
Darušafaka - Bešiktaš 78:59
Tofaš - Pinar Karšijaka 94:88

Nedelja
Fenerbahče - OGM Orman 85:52
Bahčešehir - Bujukčekmeče 96:81
Turk Telekom - Bursa 80:62

Ponedeljak
Afjon Beledije - Anadolu Efes 84:88

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara