Boban Marjanović (©MN Press)
Boban Marjanović (©MN Press)

Bobija raduje gostovanje Zvezdi: Neću znati za sebe kad uđem u halu

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.09.24. | 11:05

"Čeka me mnogo emocija, to ne može niko da sakrije. I sada kada pričam o tome sam nervozan, a kako će biti tek kada se to desi...", kaže centar Fenerbahčea u razgovoru za Sport Klub

Vratio se u Evropu, uskoro će i kući. Makar nakratko. Boban Marjanović iznenadio je mnoge pre nedelju dana potpisom za Fenerbahče, odlučivši da posle skoro pune decenije napusti NBA, a već u ranoj fazi novog poglavlja čeka ga susret sa njegovim nekadašnjim klubom – Crvenom zvezdom.

Fenerbahče će sredinom oktobra u trećem kolu Evrolige ugostiti šampiona ABA lige, međutim, visokog centra posebno raduje susret koji će dva tima odigrati u Beogradu za tri i po meseca kada će se Marjanović vratiti u halu u kojoj je izgradio ime.

Izabrane vesti

"Jedva čekam da igram protiv Zvezde. Čeka me mnogo emocija, to ne može niko da sakrije. I sada kada pričam o tome sam nervozan, a kako će biti tek kada se to desi… Mislim da neću znati za sebe nekoliko minuta kada budem ušao u halu, kada se budem zagrevao, još ću videti sve poznate ljude, one sa kojima sam igrao, radio, naravno, i prijatelje, drugove, to mi daje još veću energiju“, rekao je popularni Bobi za Sport Klub.

Marjanović je u NBA proveo devet sezona, međutim, poslednjih godina sve je manje igrao te se povratak u Evropu nametao logičan potez.

"Odlučio sam da se vratim u Evroligu jer mislim da je to trenutno najbolji potez za mene. Jedva čekam da igram utakmice, kao ranije, naravno, sada u drugom timu. Košarka je košarka, mi smo profesionalci, bavimo se onime što najviše volimo, tako da jedva čekam da izađem na teren i pokažem ono što znam. Bilo je lepo provesti tih devet godina u NBA ligi, sada sam trenutno ovde, a ko zna, možda ćemo ostati još koju godinu".

Upitan je 36-godišnji košarkaš i da uporedi NBA i Evroligu.

"Mislim da je evroligaška košarka izvanredna. Naravno, NBA liga je kao prva liga na svetu. To su dve najbolje lige koje postoje. Svi želimo da budemo deo velikih timova, kao što sam ja danas, tako da možemo da budemo zahvalni što takve lige postoje, da naša deca žele da se bave košarkom kako bi jednog dana stigli do NBA lige ili Evrolige. Nivo košarke kada sam igrao za Zvezdu i sada je isti. Možda sada ima više viših igrača, ali generalno to je košarka sama po sebi, menjaju se detalji. Na nama je da prihvatimo ta 'pomeranja', to je nešto što ne možemo da menjamo, moramo da se prilagodimo i izvučemo najbolje što možemo iz njih", naglašava Marjanović.


tagovi

Boban MarjanovićKK Crvena zvezdaKK Fenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara