Greške Đerea koštale finala

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.02.20. | 08:30

Dijego Švarcman nakon tri seta i dva sata velike borbe u finalu Kordobe gde se večeras odmerava sa Čileancem Garinom

Bio je to ružan i nadasve naporan meč, a prelomili su ga - domaći navijači. Ni Dijego Švarcman niti Laslo Đere nisu odigrali na svom nivou, ali su skoro dva sata "lomili ruke" za finale ATP turnira u Korodobi (šljaka na otvorenom, nagradni fond 536.355 $). Na kraju je, uz veliku pomoć navijača, ali i grešaka asa iz Sente domaći predstavnik slavio sa 6:1, 1:6 i 6:2.

Kao i što sam rezultat pokazuje, bilo je to odmeravanje koje će obojica želeti brzo da zaborave, a naročito Đere koji je previše grešio, naročito u prvom setu kada je izbrojao čak 18 nezinuđenih grešaka! Do kraja polufinala imao je sedam duplih servis grešaka, samo 30 posto poena osvojenih na drugi servis, te 25 % konvertovanih prilika za brejk (3/12). Isto broj prilika za brejk je imao i Šavrcman, ali je iskoristio dve više što je i prelomilo na njegovu stranu.

Izabrane vesti

Trenutno 14. reket sveta će se za slavu pred domaćim navijačima boriti večeras sa Kristijanom Garinom. Čileanac je takođe u tri seta bio bolji od Slovaka Andreja Martina rezultatom 2:6, 6:2 i 6:2 te će se igrati južnoameričko finale. Švarcman vodi sa 3-2 u međusobnim duelima i gledajući njihove prethodne okršaje, naročito na šljaci, možemo očekivati napet meč u tri seta.

A time što se plasirao u polufinale prvog od pet turnira "Golden Swinga-a" (preostala četiri su Buenos Ajres, Rio de Žaneiro, Santjago de Čile i Akapulko) koji se svi održavaju tokom februara u Latinskoj Americi, Laslo Đere je pokazao da je na odličnom putu. Predstoji mu sada teži deo posla pošto u Riju brani titulu i 500 ATP poena. Iz Kordobe je poneo 90 poena, čime je praktično unapred anulirao Sao Paolo (prebačen od ove godine u Santjago de Čile), a naredne sedmice mu sledi Buenos Ajres zajedno sa Dušanom Lajovićem. Sa ovih 90 poena iz Kordobe u ponedeljak će napredovati na ATP listi najverovatnije za četiri pozicije sa sadašnje 39.

***kvote su podložne promenama

(Foto: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara