Boban Marjanović i Dejan Milojević (©Star Sport)
Boban Marjanović i Dejan Milojević (©Star Sport)

Bobi o Milojeviću: Bio mi je kao stariji brat, hteo sam da ga zovem posle svega da se smejemo

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.01.24. | 02:07

Srpski centar oprostio se od čoveka koji mu je značajno pomogao da ostvari NBA karijeru

Kada je govorio o Dejanu Milojeviću, Darko Rajaković rekao je i to kako je veliki Deki "pomogao mnogim igračima da naprave sledeći korak u karijerama". Jedan od njih definitivno je Boban Marjanović.

Kao jedan od najtalentovanijih srpskih centara otišao je u moskovski CSKA gde se nije snašao, a posle lutanja u Žalgirisu, Nižnjem Novgorodu i Radničkom iz Kragujevca gde je opet pokazao potencijal, 2012. godine uzela ga je Mega i sudbina ga je spojila sa Dejanom Milojevićem. Ostalo je istorija... Posle MVP priznanja u Superligi potpisao je za Crvenu zvezdu preko koje je dalje otišao u NBA ligu, ali uticaj Dejana Milojevića sa kojim je često radio, kao i naravno Dejana Radonjića u Zvezdi, bio je veliki.

Izabrane vesti

I to nikada neće zaboraviti popularni Bobi, kao ni to da su se poslednji put čuli malo pre tragičnog događaja...

"Poslednju poruku mi je poslao pre četiri dana", otkrio je Marjanović i dodao:

"Napisao mi je: 'Moj prijatelju, uvek se smej, uvek razmišljaj pozitivno i uvek imaj osmeh na licu'. Zahvalio sam mu se i rekao da ću dobro zapamtiti njegove reči. Ne mogu da verujem da ga sada više nema".

Nastavio je u dahu...

"Tužan dan, jako tužan. Znam da nas sada gleda sa neba. Sada je kao anđeo, superheroj. Imao je neverovatnu energiju i neverovatan osmeh".

Kaže da je, pošto je čuo da je Milojević završio u bolnici, da će dobiti poziv od njega kako bi se ponovo zajedno smejali...

"Stvarno sam razmišljao kako je to samo jedan problem u životu, ali da bi se sa svakim problemom izborio. Razmišljao sam kako će da se probudi sledećeg dana i kako će sve biti u redu, pozvaću ga i reći mu: 'Šta, bre, to radiš?! Zašto si pao bez razloga. Ti si najjači čovek kojeg poznajem u životu'. Ali, ovo je realnost... JAko sam tužan. Uvek je za sve imao osmeh, savet, pozitivne misli. Mogao si da ga zoveš usred dana ili noći i uvek je imao vremena da sa mnom priča".

Bobi je otkrio da će uvek rado gledati zajedničke fotografije, čitati poruke koje su razmenjivali i da će se smejati, kako je to Dejan želeo. Ali, isto tako kaže i da će uvek razmišljati o lekcijama koje je dobijao od svog trenera.

"Da mi on nije bio trener, ne bih završio u NBA ligi. To je suština. On mi je rekao da dođem ovde, da gradim samopouzdanje, igru, da improvizujem i nikada ne odustanem. On je takođe jurio svoj san kao igrač. Bio je niski centar, ali jako snažan igrač. Pričali su mu da neće uspeti. Nije došao u NBA kao igrač, ali jeste kao trener i osvojio prsten. Nikada nije odustajao, nikada. To je i mene naučio, da se nikada ne predajem, o tome je govorio mnogim igračima".

Na kraju...

"Jako mi je žao zbog Dejanove porodice. Imao je divnu, sjajnu, prelepu porodicu. Ćerku i sina, suprugu, brata, roditelje... Sve ljude koji su mu bili prijatelji. Meni je bio kao brat. Ovo je jako tužan dan i znam da će mi nedostajati. Ali, ovo je život. Bio je tako mlad".

Ostavio je i posebnu poruku na društvenim mrežama...

"Dejane, reči ne mogu da izraze dovoljno moj šok i tugu jer više nisi sa nama. Inspirisao si me, da budem najbolja verzija sebe svaki dan i uticao na to da promenim život. Hvala ti, zato što si mi pomogao da ostvarim svoje snove. Jedan si od najboljih trenera i blagosloven sam što sam mogao da igram za tebe. Molim se za tvoju porodicu i prijatelje u ovom trenutku, dok nam svima jako nedostaješ", napisao je Boban Marjanović na Instagramu.



tagovi

Boban MarjanovićDejan MilojevićNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara