Bjelica zagrmeo: Nešto ne štima, moramo da promenimo ponašanje ili ćemo nestati za pet godina

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.07.21. | 22:39

Iskusni košarkaš se razmišlja da li da nastavi reprezentativnu karijeru

Veliki neuspeh. Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Olimpijske igre. Mnogo povreda, loš dan, a na kraju, kako kaže i Nemanja Bjelica, loša košarka. Iskusni reprezentativac je bio ekstremno razočaran porazom pa na konferenciji za medije nije birao reči.

Bjelica je prilično emotivno sve doživeo. Izvinio se naciji zbog poraza.

Izabrane vesti

"Malo je reći neuspeh, ovo je katastrofa! Od nas se očekuje da se plasiramo. Želeli smo da usrećimo naš narod, izvinjavam se i preuzeću odgovornost kao jedan od najiskusnijih igrača. Ne bežim od odgovornosti. Sa ovakvom igrom i pristupom ne zaslužujemo da odemo. Izgubili smo od bolje ekipe. Nisam mogao na kraju da igram, zbog svojih razloga... Igrali smo kao go...a i kako onda da kažem da je trebalo da uzmemo vizu za Tokio... Bolji tim je prošao. Igranje za reprezentaciju je drugi nivo košarke. Neću da pričam o pritisku, jer ako nisi ovde u timu sa 100 odsto sebe, onda to ne valja”, rekao je Bjelica i nastavio u dahu:

"Naše ponašanje mora da se popravi i samo ako naučimo nešto... Zapravo, drago mi je što sam bio deo ovog tima, kao i onog pre dve godine. Ljudi, za pet godina ćemo nestati ako se nešto ne promeni. Moramo mnogo bolje, drugačije, da bismo nešto napravili. Imaćemo duga leta da se spremimo za naredne klupske sezone. Ljudi, ako nam Miloš Teodosić igra presing preko celog terena u 40. minutu, onda nešto gadno ne valja. Ne znam šta je razlog svega ovog, ali moramo da budemo u timu sa 100 odsto sebe. Velika sramota kako smo izgubili ovaj meč. Nije do trenera i stručnog štaba, već do nas igrača".

Razmišlja Bjelica da li da i dalje bude deo reprezentacije posle ovakve utakmice…

"Odigrali smo užasnu košarku. Treba da se vidi kako ćemo dalje. I ja treba da se zapitam da li treba da igram dalje, da li ima smisla. Nije problem biti deo neuspeha, ali nisam mogao da pomognem ekipi. Izvinio bih se našem narodu", rekao je Bjelica.

Naznačio je Bjelica i neke od uzroka zašto se ovo desilo srpskoj reprezentaciji ali nije želeo da ih potencira kao izgovore.

"Imali smo dosta nekih povreda ali ne ide sad da tražimo izgovore. Takva je sezona bila. Neki igrači su došli kasnije... Na neke stvari jednostavno ne možemo da utičemo. Mi stariji igrači - prvenstveno polazim od sebe - spremamo se kao za svaku utakmicu. Jednostavno nešto ne štima. Sa ovakvom igrom nismo ni zaslužili da prođemo dalje. Jednostavno, bolja ekipa je pobedila. Mogao bih da pričam sat vremena, ali ne vredi... Moramo da budemo primer na terenu. Mala smo zemlja, moramo da budemo primer celoj naciji, a večeras nismo bili tim. Ovo nije šala, igranje za reprezentaciju nije šala ali očigledno nešto ne štima. Reprezentacija je nešto drugačije i sada je najlakše pričati o tome. Čestitam Italiji, izvinjavam se naciji", rekao je razočarani Nemanja Bjelica



tagovi

Nemanja Bjelicakošarkaška reprezentacija Srbijekvalifikacije za Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara