Grin i Bjelica, (AFP)
Grin i Bjelica, (AFP)

Bjelica zabeležio debi kakav nije viđen 40 godina

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.10.21. | 09:36

Vrhunski doprinos posle ulaska sa klupe i gomila komplimenata za srpskog košarkaša

„Nisam znao da Beli može da kreira poene iz driblinga. Nisam imao pojma, j****e. U poslednje vreme sam često bio sa njim i rekao mi je: ‘Da čoveče, ja sam bio MVP Evrolige i tako sam igrao. Kreirao sam akcije, šutirao sam, to je bio moj posao.’ Ali ipak, nisam znao da ume to da radi“, rekao je Drejmond Grin pre nedelju dana.

Kao da je znao šta će se dogoditi. A dogodio se profesor Nemanja Bjelica u svom pravom izdanju već na samom startu NBA lige. I to ni manje ni više nego protiv moćnih Los Anđeles Lejkersa. U poslednjoj deonici napravio je žestok uticaj i suštinski preokrenuo meč u korist Ratnika.

Izabrane vesti

Srpski reprezentativac je za skoro 26 minuta na terenu postigao 15 poena i uhvatio 11 skokova, uz četiri asistencije i najveći "plus-minus" u ekipi Voriorsa - 20.

Prema dostupnim podacima, Nemanja Bjelica je prvi igrač koji je postigao dabl-dabl ušavši sa klupe na debiju za Golden Stejt Voriorse od Sema Vilijamsa i davnog 30. oktobra 1981. godine. Tada je on protiv Denvera postigao 16 poena i zabeležio 12 skokova.

Sa takvom partijom privukao je mnogo pažnje ljubitelja košarke, dobio je mnogo komplimenata na Tviteru, a što je najvažnije, dobio je lepe reči od strane trenera Stiva Kera.

"Bjelica je mnogo više od šutera... Odlično asistira, jednostavno je sjajan košarkaš. Uživa da igra sa timom jer uspeva da razvije svoju igru, a nije u kavezu. Igrači sa dobrim osećajem za igru su nam uvek dobro ležali", rekao je Stiv Ker.

Nekako je i sam Bjelica osetio da će mu Golden Stejt dobro „leći“.

"Mnogo je lakše kada se igra sa ovom grupom momaka, posebno kada je Stef Kari na terenu", rekao je Bjelica protekle sedmice i najavio dobre igre u redovima Voriorsa.

Bjelica, koji sa Ratnicima ima potpisan ugovor do kraja sezone za „veteranski mininum“, ulazi u svoju šestu NBA sezonu. U najjačoj ligi igrao je prethodno za Minesotu, Sakramento i Majami, a pre odlaska „preko bare“ branio je boje Superfunda, Traiskirhena, Crvene zvezde, Kahe Laboral i Fenerbahčea.

Na kraju, Drejmond Grin je pohvalio Bjelicu posle meča sa Lejkersima. Očigledno je video kvalitet kod srpskog košarkaša.

"Sa njegovim šuterskim sposobnostima, protivnici ga prate na liniji za tri poena. Može da spusti loptu na parket i posle toga da pogodi, to je veoma bitno. Uradio je mnogo toga i za sebe i za druge protiv Lejkersa. Ogroman je razlog zbog koga smo izvukli ovu uakmicu. Imao je plus 20?! To je neverovatno", rekao je Grin.

Ističu američki mediji da je Bjelica u pojedinim momentima podsetio na Nikolu Jokića po stilu igre.

"Znali smo da ima dobar šut i da može da otvori prostor. Ali kako pravi driblinge i asistira, pronalazi otvorene igrače, posebno sa pozicije krilnog centra, čini ga još opasnijim. Mora se poštovati njegov šut za tri poena, ali kako razvija igru iz driblinga je od ogromne važnosti", rekao je Džordan Pul.


tagovi

Nemanja BjelicaDrejmond Grin

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara