Nemanja Bjelica (©Starsport)
Nemanja Bjelica (©Starsport)

Bjelica u Zvezdi, Fenerbahče plaća 80 odsto plate

Vreme čitanja: 1min | pon. 11.09.23. | 12:12

Piše portal Telegraf…

Ognjen Dobrić je otišao u Virtus, došli su brojni stranci, ali Crvena zvezda će po svemu sudeći i naredne sezone imati i srpsko jezgro igrača, jer se prema pisanju Telegrafa posle Dejana Davidovca u crveno-beli tim vraća i – Nemanja Bjelica.

Kako navodi isti izvor, ugovor je već potpisan, mada će Zvezda zadržati pravo da ga u svakom trenutku otpusti, pošto će uvid u njegovo zdravstveno stanje dobiti tek kada se nekadašnji MVP Evrolige priključi pripremama.

Izabrane vesti

Podsetimo, on je cele prošle sezone bio povređen pa je u Evroligi odigrao samo sedam utakmica.

Finansijski izdatak crveno-belih neće biti preveliki, jer 35-godišnji košarkaš je imao važeći ugovor sa Fenerbahčeom, a kako Turci na njega ne računaju za narednu sezonu oni su prihvatili da mu plaćaju 80 odsto od plate.

Ranije se pisalo da je Bjelica za taj dvogodišnji ugovor trebalo da inkasira 4.000.000 dolara neto što bi značilo da bi Zvezda mogla da mu isplati najviše 400.000 evra pod uslovom da su sva ta nagađanja bila tačna.

Jasno je on više nije igrač kakav je bio u naponu snage, ali ako bude u stanju da pokaže barem delić onoga što ume – biće veliko pojačanje za klub u kome je igrao od 2008. do 2010. godine. Potom je branio boje Baksonije, Fenera, u NBA ligi igrao i za Minesotu, Sakramento, Majami, pa i Golden Stejt sa kojim je osvojio šampionski prsten.


tagovi

Nemanja BjelicaKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara