Nemanja Bjelica (©AFP)
Nemanja Bjelica (©AFP)

Bjelica se požalio na problem sa Ahilovom tetivom, ali se bliži povratku na parket

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.01.23. | 23:29

Trener Fenerbahčea Dimitris Itudis posle pobede nad Bursom prokomentarisao status srpskog reprezentativca

Vratio se minulog leta Nemanja Bjelica u Fenerbahče, sa šampionskim NBA prstenom na ruci. Ipak, još nije otpočeo drugi mandata u Istanbulu. Mesecima se mučio sa povredom lista, a posle pobede nad Bursom (100:84) trener Dimitris Itudis je istakao da je je bio na pragu povratka u tim, ali...

Izabrane vesti

"Osetio je nešto u Ahilovoj tetivi, pa se trenutno sprovode dodatne analize. Pod normalnim okolnostima, trebalo je da bude u timu posle ove utakmice, ali videćemo kada će se vratiti", rekao je Itudis.

Bjelica je dres Fenerbahčea nosio od 2013. do 2015. godine, a u poslednjoj sezoni je proglašen i za MVP-a Evrolige. Sa prestižnom nagradom odlučio je da se okuša u NBA, gde je proveo sedam godina braneći boje Minesote, Sakramenta, Majamija i Golden Stejta, sa kojim je i osvojio titulu, pre nego što se odlučio za povratak na Stari kontinent.

Fenerbahče je posle serije nešto slabijih rezultata ponovo uhvatio zalet i nanizao četiri pobede u svim takmičenjima. Pad forme došao je kao posledica brojnih povreda, a i dalje su uz Bjelicu još tri igrača van stroja: Ismet Akpinar, Tarik Biberović i Tonje Džekiri.

"Ponovo smo počeli da pobeđujemo i pokazali da se vraćamo u pravu formu. Naravno, i dalje smo bez četvorice igrača, ali momci koji igraju daju sve od sebe".

Tu nije kraj kadrovskim problemima. U pobedi nad Bursom centar Devin Buker je dobio udarac...

"Imao je problema sa disanjem posle značajnog udarca koji je dobio u predelu rebara, ali je nastavio tako da igra. Nadam se da nije ništa ozbiljno. Ovi igrači su obećali na početku sezone da će iako imaju probleme ili se ne osećaju dobro, dati sve od sebe na parketu za Fenerbahče", zaključio je Dimitris Itudis.


tagovi

KK FenerbahčeNemanja BjelicaDimitris Itudis

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara