(©AFP)
(©AFP)

Bjelica: Morao sam da se vratim u Fenerbahče

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.10.22. | 15:31

“Dao sam NBA ligi sve što sam imao”, kaže srpski košarkaš

Iznenadila je mnoge odluka Nemanje Bjelice ovog leta da se iz NBA lige, iz šampionskog sastava Golden Stejta, vrati u Evropu, u Fenerbahče.

Umesto još jedne sezone u dresu Voriorsa, sa šampionskim prstenom na ruci, Bjelica je odlučio da se vrati na Stari kontinent i to u klub iz kojeg je i otišao “preko bare”.

Izabrane vesti

“Iza mene je sjajna godina, ostvario sam ono o čemu sam sanjao. Bio sam deo Golden Stejta, koji je osvojio šampionski prsten u NBA ligi. Osećao sam da sam u NBA dao sve što sam imao. Bila je to teška odluka, jer sam imao priliku da ostanem još jednu godinu. Međutim, osećao sam da sam završio jedno poglavlje i da treba da otvorim novo. U avgustu se Fenerbahče zainteresovao za mene i bio sam srećan što ću igrati za tim iz kojeg sam otišao u SAD pre sedam godina“, rekao je Bjelica za Jurohups.

Srpski košarkaš je dodao da je mnogo toga naučio u NBA ligi.

"Bilo je neverovatno iskustvo igrati sa tim momcima u Voriorsima. Igrati sa Stefom Karijem, Drejmondom Grinom, Klejom Tompsonom - trojica takmičarski nastrojenih momaka, trojica pobednika, tri različite ličnosti. Bilo je to zadovoljstvo, san je igrati košarku u najboljem timu na svetu. Naučio sam mnogo toga, kako u manjoj ulozi biti deo nečeg većeg".

Otkrio je Bjelica i da se vratio u Fenerbahče zato što je 2015. kada je odlazio obećao navijačima da će ponovo obući žuto-plavi dres.

"Oni su veoma strastveni, vole košarkaše i nikada ne zaboravljaju. Morao sam da se vratim. Zadovoljan sam svojom izborom, jer se osećam kao da nikada nisam ni odlazio, kao da sam deo ove porodice".

Bjelica je u NBA ligi odigrao 471 meč i branio boje Golden Stejta, Majamija, Sakramenta i Minesote.

"Još jedan razlog zašto sam se vratio jeste to što pokušavam da budem - ja. Mnogo se toga promenilo, format je drugačiji, imam iskustva, ali ipak će mi biti potrebno neko vreme da se prilagodim, jer je drugačije od NBA. Povredio sam list na pripremama sa reprezentacijom Srbije i pokušao sam da igram. Nadam se da ću da budem uskoro spreman", zaključio je Bjelica.

Srpski košarkaš je igrao za Fenerbahče od 2013. do 2015. godine, a pre toga je nastupao za Baskoniju, Crvenu zvezdu i austrijski Traiskirhen. 


tagovi

KK FenerbahčeNemanja Bjelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara