Nemanja Bjelica (©Star Sport)
Nemanja Bjelica (©Star Sport)

Bjelica i Vilbekin ponovo na treninzima Fenerbahčea, Barselona i dalje bez Higinsa

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.05.23. | 17:55

Do poslednjeg trenutka će biti neizvesno da li će srpski reprezentativac moći da pomogne Dimitrisu Itudisu u trećoj utakmici plej-ofa Evrolige

Fenerbahče je napravio brejk u drugoj utakmici protiv Olimpijakosa u Pireju, te je stekao prednost pred povratak u Istanbul. Treći susret na programu je u sredu od 19.45, dvorana je rasprodata (kao i za četvrti), a Dimitris Itudis bi mogao da dobije i iznenadnu pomoć.

Kako je iz kluba obelodanjeno, treninzima su se vratili Nemanja Bjelica i Skoti Vilbekin, dok je van stroja još uvek Devin Buker.

Izabrane vesti

Bjelica je odigrao samo sedam utakmica ove sezone zbog problema sa povredama, dok je Vilbekin van tima od sredine marta. Dobra vest je da su radili pred treću utakmicu, ali do poslednjeg trenutka će biti neizvesno da li će moći da pomognu u trećoj utakmici doigravanja.

Itudis je posle druge utakmice rekao da nije optimističan povodom Vilbekinovog povratka za treću, ali postoji šansa da se nađe u protokolu. Kao i u slučaju Bjelice.

Amerikanac sa turskim pasošem je upisao 25 nastupa u dresu Kanarinaca i prosečno beležio 11,1 poen i 2,6 asistencija.

S druge strane, Barselona će u sredu od 19.00 gostovati Žalgirisu, i imaće priliku da bukira mesto u Kaunasu, s ozbirom da je dobila oba meča kod kuće.

Katalonci su odbranili domaći teren i bez pomoći iskusnog Korija Higinsa, a sada je izvesno da Amerikanac neće biti na raspolaganju Šarunasu Jasikevičijusu ni ove sedmice.

"Neće uspeti da se nađe u timu za ova dva meča", jasan je bio Litvanac.

Higins je van stroja od sredine aprila, a poslednji nastup upisao je u El Klasiku, kad aje proveo samo pet minuta na parketu.



tagovi

Nemanja BjelicaSkoti VilbekinKK FenerbahčeDimitris ItudisKK BarselonaŠarunas JasikevičijusKori Higins

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara