Profesor delio lekcije u Dalasu, izjednačen rekord karijere, Kingsi srušili Mavse (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.12.19. | 09:05

Bogdanović imao slabije šutersko veče, Marjanović akciju posmatrao s klupe, Dončić skupio 27 poena

Dobre stvari ne treba menjati, zato je Sakramento protekle noći presekao seriju od tri poraza, odnosno četiri na strani pobedom usred Dalasa protiv Luke Dončića i njegove ljute družine – 110:106!

Ponovo su Kingsi igrali bez povređenog dvojca Foks – Begli, ali sve je to ubrzo zaboravljeno pošto je jednu od najboljih partija NBA karijere odigrao Nemanja Bjelica! Izjednačio je rekord karijere popularni Profesor postavljen u prošlogodišnjem porazu od Minesote, ubacio ponovo 30 poena i bio presudan faktor u velikom brejku koji je Kingse trgnuo i vratio u život! 

Izabrane vesti

Sa svih pozicija bio je letalan Beli prethodne noći! Za nešto više od trideset tri i po minuta imao je 13/18 iz igre, odnosno 4/7 za tri poena, na šta je dopisao još sedam skokova, četiri asistencije i po jednu ukradenu loptu i blokadu za svojeručni potpis na sjajan trijumf u Amerikan Erlajnz Centru!

Priznao je i Bjelica posle utakmice da mu je ovo bila jedna od najboljih partija karijere, što se svakako osetilo na parketu. Jer Beli je na momente zaista delovao nezaustavljivo, baš onako kako je i navikao sve ljubitelje košarke tokom svojih najboljih dana u Evropi i NBA ligi. 

Odmah iza Bjelice na listi strelaca našao se Badi Hild sa 26 poena (10/15 iz igre, 5/6 za tri), dok su Harison Barns i Rišon Holms ubacili po 13, odnosno 12 poena. Bogdan Bogdanović nije imao svoje šutersko veče. Za dvadeset sedam i po minuta ubacio je deset poena, ali uz 3/9 iz igre, odnosno 1/4 za tri poena. Imao je i po tri skoka i asistencije, od čega je poslednje završno dodavanje bilo i najvažnije na meču! Upravo u situaciji koju je bez problema rešio Beli!

Drama u Teksasu rešavala se bukvalno u poslednja dva minuta. Posle realizacije Luke Dončića na ulasku u završnih 120 sekundi za rezultat 108:104 ušlo se u nervoznu završnicu gde je sledeći koš pao tek minut i po kasnije! Težak šut iz okreta pogodio je Kristaps Porzingis za samo dva poena minusa (108:106), posle čega je Luk Volton s klupe povukao Bjelicu i vratio ga nazad na parket da rešava pitanje pobednika. Pošto Dončić nije pogodio flouter na 7,7 sekundi, upravo je srpski as iskoristio lukavu asistenciju Bogdana Bogdanovića na tri sekunde pre isteka vremena kako bi snažnim zakucavanjem stavio tačku na pobedu! Probao je Dončić da eventualnom trojkom dodatno podigne temperaturu, ali ostao je neprecizan.

Luka Dončić je utakmicu završio s 27 poena, osam asistencija i sedam uhvaćenih lopti, čime je postao jedini igrač u modernoj istoriji NBA lige s 19 uzastopnih partija u kojima je beležio makar 20 poena i po pet skokova i završnih dodavanja i tako pretekao Majkla Džordana. Njegovo leteće veličanstvo je 18 puta zaredom takav učinak imalo u sezoni 1988/89. Na vrhu ove liste i dalje je legendarni Oskar Robertson s čak 29 uzastopnih 20/5/5 partija. Inače, slovenački as nije bio u svom prepoznatljivom ritmu i delovao je prilično nervozno na momente. Već u prvoj četvrtini zaradio je tehničku grešku zbgo pokazivanja pesnice u pravcu sudije kada nije sviran kontakt za koji je on smatrao da je faul u njegovu korist.

Najefikasniji igrač Dalasa prethodne Tim Hardavej Džunior je meč završio s 29 poena, dok je Boban Marjanović posle najbolje role u dresu Mavsa akciju posmatrao s klupe...

NBA – rezultati

Šarlot – Atlanta 107:122
/Bridžis 20 – Jang 30/

Majami – Čikago 110:105
/Hiro 25 – Markanen 22/

Filadelfija – Toronto 110:104
/Heris 26 – Tajbul 20/

Vašington – LA Klipers 119:135
/Bertans 25 – Lenard 34/

Dalas – Sakramento 106:110
/Hardavej 29 – Bjelica 30/

Portland – Oklahoma 96:108
/Lilard 26 – Šreder 21/

LA Lejkers – Minesota 142:125
/Dejvis 50 – Vigins 19/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara