Luka Aščerić (MN press)
Luka Aščerić (MN press)

Bivši srpski reprezentativac ponovo na terenu

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.08.22. | 10:25

Luka Aščerić potpisao za francuskog drugoligaša

Luka Ašćerić (25, 201 cm) vraća se u takmičarski ritam. Srpski internacionalac koji je propustio celu prošlu sezonu zbog povrede pete potpisao je ugovor sa francuskim drugoligašem Evruopm, na čijoj klupi sedi njegov otac Neno Ašćerić.

Izabrane vesti

"Jedva čekam da počnem sezonu u Evruu. To je grad i klub koji dobro poznajem, mogao sam da pratim mnogo mečeva prošle sezone. Želeo bih da se zahvalim klubu na ukazanom poverenju. Nadam se da ću uspeti da se oporavim sto posto i integrišem tim tokom priprema. Siguran sam da ćemo navijačima doneti sjajne trenutke u sezoni punoj radosti i uspeha", rekao je Luka čiji su talenat i rad bili nagrađeni prošle godine kada je pozvan u nacionalni tim tokom februarskog 'prozora' FIBA u kojima je Srbija igrala kvalifikacione mečeve za Evrobasket, protiv Gruzije (92:66) i Švajvcarske (88:81).

Podsećanja radi, Ašćerić je kao 17-godišnjak, profesionalnu karijeru počeo u austrijskoj Arkadiji (2014-2015). Zatim je dve sezone proveo u Lilu, a jednu u Tulonu. Pažnju šire srpske javnosti skrenuop je u dresu Mege za koju je igrao dve sezone, da bi se u leto 2020. vratio u Francusku. kao član Burga imao je zanimljivu sezonu u nacionalnom šampionatu (33 utakmice, 5,9 poena, 1,9 skokova, 1,8 asistencija) kao i Evrokupu (14 utakmica, 4,8 poena, 2,3 skoka, 1,8 asistencija).

Usledila je nova seldiba, u Slask, koji je gajio velike ambicije, što je na kraju i potvrđerno osvajanjem šampionske titule Poljske.

Ipak, Luka nije mogao da pomogne saigračima, jer ga je cele sezone mučila povreda pete.


tagovi

Luka Ašćerić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara