Mikael Želabal (skroz desno) i Pol Lakom (©AFP)
Mikael Želabal (skroz desno) i Pol Lakom (©AFP)

Bivši francuski reprezentativac Mikael Želabal doživeo moždani udar

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.04.23. | 20:56

Srećom, na vreme je dijagnostikovan i iskusni košarkaš je već na kućnom lečenju

Bivši reprezentativac Francuske i NBA igrač, Mikael Želabal, doživeo je moždani udar tokom jutarnjem treninga minulog ponedeljka. Košarkašu francuskog drugoligaša Šalona se naprasno slošilo, odmah je primljen u urgentni centar i zahvaljujući pravovremenoj reakciji sprečene su veće posledice, te je već na kućnom lečenju.

Izabrane vesti

"Tokom jutarnjeg treninga u ponedeljak, osetio sam određene simptome zbog kojih sam primljen u urganinti centar bolnice u Šalonu. Magnet je detektovao moždani udar. Srećom, dijagnostikovan je na vreme, odmah sam dobio neophodni tremtan i bio podvrgnut detaljnim pregledima na intenzivnoj nezi, a potom i na odeljenju neurologije. Danas sa zadovoljstvom mogu da kažem da sam se vratio kući", istakao je Želabal u zvaničnom saopštenju na sajtu Šalona.

Iako je imao zabrinjavajuću zdravstvenu epizodu i krajem maja će napuniti 40 godina, ne namerava da okači patike o klin.

"Odmaraću nekoliko nedelja pre nego što se vratim profesionalnim aktivnostima, ali nažalost neću biti u stanju da se vratim na parket do kraja sezone. Verujem da će se zdravstveni problemi povući i da ću moći da se vratim na teren kada mi bude dozvoljeno", zaključio je 39-godišnji košarkaš.

Bivši član Minesota Timbervulvas je beležio 6,9 poena i 4,3 skoka u drugoj francuskoj ligi ove sezone. Tokom karijere, koja je počela 2001. godine u Šoleu, osvojio je i četiri medelja sa reprezentacijom na Evropskim prvenstvima (dve bronze, srebro i zlato), kao i bronzu na Svetskom kupu 2014. godine. Na klupskom nivou branio je boje Real Madrida, Himkija i Valensije, između ostalih.


tagovi

Mikael Želabal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara